19 / 04 / 2024

Urla’ya 500 milyon euroluk yatırım!

Urla’ya 500 milyon euroluk yatırım!

Alman iş adamı Peter Bolinger, 500 milyon Euro  tutarındaki yatırım ile 32 yaşında hayatını kaybeden kızının hayalini Urla’da gerçekleştirmek için ilçede termal sağlık köyü kurmak istiyor...



Alman işadamı Peter Bolinger (66), 32 yaşında hayatını kaybeden kızı Caroline Bolinger'in en büyük hayali olan Sağlık Köyü Projesi'ni İzmir'in Urla ilçesinde gerçekleştirmek istiyor. 

Yeni Asır Gazetesi’nden Fatih Şendil’in haberine göre, bünyesinde 1800 doktorun yer aldığı Green Heald Fondi Norway isimli fonun yöneticisi olan Bolinger, önceki gün İzmir'de 'su tedavisi temalı' sağlık tesisi için incelemelerde bulundu.

"İSPANYA'DAN DAHA İYİ"

Bölgeden aldıkları termal suları Berlin'de bir üniversitede incelemeye aldıklarını ve son derece şifalı olarak raporlarının çıktığını belirten Bolinger, İzmir'in Türkiye'de sağlık turizmi için en uygun il olduğunu belirterek "Bu yatırımla  İzmir  sınıf atlayacak ve çok önemli bir sağlık tesisine kavuşacak" diye konuştu.
 Bolinger, 500 milyon Euro'luk bir yatırım öngördüklerini ve Mersin, Adana, Antalya ve Afyon'daki araştırmalardan sonra İzmir'in Urla bölgesine karar verdiklerini ifade etti.  Kızının hayalini hayata geçireceği için mutlu olduğunu belirten Bolinger, "Kendisini sağlık işlerine adayan ve gönüllü sağlık elçisi olan kızım Bolinger'in en büyük hayali Türkiye'de termal sağlık köyü kurmaktı. Her yönüyle İzmir muhteşem, o yüzden burayı seçtik. Hatta İspanya'dan bile her koşulla iyi bir kent burası" ifadelerinde bulundu.

BÜROKRATİK ENGELLER

Peter Bolinger'le Balçova BUinvestment Yatırım Gayrimenkul Şirketi binasında gerçekleştirilen toplantı sonrası konuşma yapan BUinvestment Yatırım Gayrimenkul firmasının sahibi Burhan Uçan "Uzun soluklu bir çalışma ardından Bolinger'i Urla'da yatırıma ikna ettik. O da bu bölgeden aldığı termal suyu incelemeye gönderdi. Suyun çok şifalı olduğunu dile getirdi. Yatırım için gün sayıyoruz. Ancak birçok arazide çeşitli bürokratik engellere takılıyoruz. Peter de gördüğü zorluklar karşısında şaşırıyor" diye konuştu.

"HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİRİZ"

Buinvestment Yatırım Gayrimenkul Şirketi Başkanı Burhan Uçan'ın bürokratik sıkıntıları belirtmesinden sonra konuşma yapan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, "Yatırım yapan kişi ilçemize katkı sağlayacağı için 24 saat çalışırız. Yeter ki Urla'mıza böyle dev bir yatırım ve istihdam olanağı sağlansın. Ben ve tüm ekibim göreve hazırız" dedi.


Geri Dön