20 / 04 / 2024

Urtim Hazar Adaları projesine iskele ve beton kalıbı verdi!

Urtim Hazar Adaları projesine iskele ve beton kalıbı verdi!

Üçüncü Köprü'den Tüpraş'a kadar birçok projede yer alan Urtim, Azerbaycan'da 1 milyon kişinin yaşamasının planlandığı 100 milyar dolarlık Hazar Adaları projesine iskele ve beton kalıp verdi.




Dalan İnşaat altyapıya şirketlerin beton kalıp ve iskele sistemlerini yapan Urtim, yurtdışındaki dev projelerle büyüyor. Türk inşaat şirketlerinin yurtdışı projelerinde çalışan Urtim, geliştirdiği hidrolik kalıplar ve hidrolik rüzgar perdeleriyle yabancı şirketlerin de tercihi oldu. 


Yurtiçinde 3. Köprü'den Diyarbakır Havaalanına kadar birçok projede yer alan şirket, son olarak Azerbaycan'da 1 milyon kişinin yaşamasının planlandığı 100 milyar dolarlık Hazar Adaları projesine iskele ve kalıp sistemleri verdi. 

Almanlar'ı yakaladık diyen Urtim Genel Müdürü Serdar Urfalılar, "Sadece Türkiye'de değil dünyada projeleri takip ediyoruz. Bu alanda güçlenmeyi planlıyoruz. Şu anda 25 ülkeye iş yapıyoruz. 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 20-25 büyüdük. Bu yıl da aynı oranlarda büyüme bekliyoruz. Ciromuzun yüzde 60'ı ihracattan geliyor" dedi.

 

Bu işin beşiğinin Almanya olduğunu ancak onları yakaladıklarını kaydeden Urfalılar, "Artık teknoloji farkımız yok. Onları yakaladık. Projelerde fiyat olarak biz daha cazip hale geldik. Almanlar kadar iddialı olan, milyar euro cirolu Avusturyalı şirketleri de geçip işleri almaya başladık. Yurtdışında birçok projede önlerine geçtik" diye konuştu. 



Vodafone Arena da var SerdarUrfalılar, bugüne kadar birçok büyük projede çalıştıklarını, halihazırda birçok büyük projenin de devam ettiğini anlattı. 


Urfalılar, şöyle devam etti: "Azerbaycan'da Haydar Aliyev projesinde çalıştık. Türkmenbaşı Havalimanı bizim işlerimizden. Ekvator Ginesi'nde kral sarayı projesinde yer aldık. Kenya'da Gülsan şirketinin tünel projesinde vardık. Körfez Geçişi, Tüpraş, Vodafone Arena, Sivas Stadyumu, Diyarbakır Havalimanı projelerinde de bizim beton kalıp ve iskelelerimiz kullanılıyor." 


Vatan 


Geri Dön