29 / 03 / 2024

Uşak Üniversitesi Kampüs Camisi'nin temeli atıldı!

Uşak Üniversitesi Kampüs Camisi'nin temeli atıldı!

Uşak Üniversitesi Bir Eylül Kampüsü içinde yapılacak caminin temeli törenle atıldı. Törene İl Müftü Yardımcısı Mehmet Okyay, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran ve daha birçok kişi katıldı...




Uşak Üniversitesi Bir Eylül Kampüsü içinde yapılacak caminin temeli törenle atıldı. Törene İl Müftü Yardımcısı Mehmet Okyay, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rifat Okudan, Fakülte Cami Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kamil Özkul, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Adil Karaman, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


İlk olarak Rektör Yardımcısı Dalkıran bir konuşma yaptı ve hadislerden örnekler vererek, caminin hayırlı olmasını diledi. Yrd. Doç. Dr. Hikmet Gültekin’in Kur'ân tilavetinin ardından sırasıyla Dekan Okudan, Dernek Başkanı Özkul ve Rektör Çelik birer konuşma yaptı. Çelik, gelişen ve büyüyen Uşak Üniversitesi’nin yapılanmasının öğrencilerin, akademik ve idari personelin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendiğini belirterek, “Öğrenci sayımız 16 bin 700 ve personel sayımız da yaklaşık 900 kişi. Gün geçtikçe bu sayılar artmakta. Kampüsümüz içinde bir camiye ihtiyaç duymaktaydık. Aynı zamanda İslami İlimler Fakültesi’nin uygulama alanı da olacak camimizin bugün burada temelini atacağız. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Konuşmaların ardından Uşak Üniversitesi Kampüs Camisi'nin temeli atıldı.



Uşak Ajans



Geri Dön