26 / 04 / 2024

Üsküdar belediye başkanına kentsel dönüşüm için sınırsız yetki tanındı!

Üsküdar belediye başkanına kentsel dönüşüm için sınırsız yetki tanındı!

Üsküdar'daki Mehmet Akif Ersoy ve Yavuztürk mahallelerinin kentsel dönüşüm sürecine ilişkin dikkat çeken bir karar alındı.



Üsküdar Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy ve Yavuztürk mahallelerinin kentsel dönüşüm süreciyle ilgili dikkat çeken bir karar aldı. Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre; ilçe meclis gündemine gelen “söz konusu çalışmalarda başkana yetki verilmesi ve yetkinin başkanın dilediği kişiye devredebilme” teklifi AKP ve MHP’li meclis üyelerinin kullandığı oylarla onaylandı. CHP’li üyeler karara itirazda bulundu.

Üsküdar Belediyesi’nin eylül ayı meclis toplantıları gündeminde iki mahalenin kentsel dönüşüm projesiyle ilgili yetki devri talebi konuşuldu. Teklifte iki mahallede bölge sakinlerinin “kat karşılığı inşaat yöntemiyle kentsel dönüşüm projesi hazırlanması ve 6306 sayılı kanun çerçevesinde kentsel dönüşüm hizmetlerinin belediye tarafından sürdürülmesi için yoğun taleplerin geldiği” ifade edildi.

Üsküdar belediye başkanına kentsel dönüşüm için sınırsız yetki tanındı!

‘DİLEDİĞİ KİŞİ’ 

Belediye kanununa atıf yapılan teklifte “fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere belediyemizce kentsel dönüşüm projelerinin geliştirilmesi ve kat karşılığı inşaat yöntemiyle mülkiyet sahipleri ile sözleşmeler yapılması hususunda belediye başkanına yetki verilmesi ve söz konusu yetkinin belediye başkanı tarafından dilediği kişiye devri”yle ilgili karar alınması söylendi.

Yetki, AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla tanındı. CHP karara muhalefet şerhi koydu ve “ret” oyu verdi. İlçe belediyesinin CHP’li meclis üyesi Nuray Kılıç karara neden “ret” oyu kullandıklarına “Teklifte geçen ‘dilediği kişi’ ifadesi kuşku verici ve dolayısıyla rahatsız edici. Yani bu şekilde her türlü ihtimal söz konusu olabilir. Yetki devri yapma ihtimalinde şahıs isimleri belirtilerek bu teklifin hazırlanması mümkündü” diyerek değerlendirdi.

Validebağ Korusu'nun imar planlarına yapılan itiraz reddedildi!


Geri Dön