29 / 03 / 2024

Üsküdar Belediyesi'nin 2019 yılında düzenlediği ihaleler mecliste!

Üsküdar Belediyesi'nin 2019 yılında düzenlediği ihaleler mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından 2019 yılında düzenlenen ihaleler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Üsküdar Belediyesi tarafından 2019 yılında düzenlenen ihalelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tanal, ''Aşağıda belirtilen sorularımın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98 ve TBMM İç Tüzüğünün 96. maddeleri gereğince saygıyla talep ederim'' diye konuştu.

Tanal, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Üsküdar Belediyesi tarafından 2019 yılı içerisinde düzenlenen ihalelere ilişkin aşağıdaki sorularımın cevaplandırılması gerekmektedir.''

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:
1- Üsküdar Belediyesi'nce 2019 yılı içerisinde düzenlenen ihale sayısı kaçtır? Söz konusu ihalelerden kaçı “Pazarlık usulü” ile gerçekleştirilmiştir? 2019'da “Pazarlık usulü” ile düzenlenen ihalelerin sözleşme bedeli toplam kaç TL'dir? 

2- Üsküdar Belediyesi'nin 2019 yılında pazarlık usulüyle düzenlediği ihalelerinden kaçı ilansız yapılmıştır? Bu ihalelerin ilansız yapılmasının gerekçesi, dayanağı nedir? 

3- Pazarlık usulü ile yapılan mal ve hizmet alımlarının genel bir uygulama haline getirilmesi, 4734 sayılı Kamu Ihale Kanunu'nun amacına aykırılık teşkil etmiyor mu? 

4- Üsküdar Belediyesi'nin ihalelerde pazarlık usulüne sıklıkla başvurması, Kamu İhale Kanunu'nda belirtilen saydamlik, rekabet, eşit muamele, güvenirlik, gizlilik, kamuoyu denetimi, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanması ve kaynakların verimli kullanılması ilkelerine uygunluğu zayıflatma anlamına gelmiyor mu? 
 


Geri Dön