23 / 04 / 2024

Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor!

Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor!

Marmaray çalışmaları nedeniyle 2004'ten beri şantiye halinde kalan Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor...



Yaz sonunda tamamlanması planlanan Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor. Üsküdar Meydanı, denize çakılan 1135 kazık üzerinde oluşturulan platformla, 13 bin metrekare büyüdü. Vatandaşlar kazıklar üzerindeki platformda balık tutmaya bile başladılar.

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre; Projenin Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanacağını söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Üsküdar halkı, yaz tatilinden döndüğünde, yaklaşık 15 yıldır şantiye görünümündeki Üsküdar meydanında, araç ve yaya trafiğinin su gibi aktığını görecekler" ifadelerini kullandı. 

21 bin 500 metreküp beton

Yeni meydan için, 21 bin 500 metreküp beton döküldü ve 32 bin 500 metrekare taş döşendi. Alanın yüzde 3’ü yeşillendirilecek ve  bin 944 adet ağaç ve çalı dikilecek. Bölgedeki 10 bin metrekarelik alan da çim olacak.

Başkan Türkmen projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Deniz üzerinde yapılan imalatlarda, döşemeler üzerinde delikler bıraktık. Yağmur gelir gelmez, su aşağı iniyor. Şiddetli yağışlarda ve deniz kabardığı zaman, baskın meydana gelmeyecek şekilde dizayn edildi. Altta deniz yine duruyor. Ancak söz konusu alana, beton aksını kıracak büyük nitelikli ağaçlar dikilemiyor. Meydana yerleştirilecek saksılara bitkiler dikilecek.

Otobüs durakları

Çekmeköy-Üsküdar Hattına ait metro istasyonu da dikkate alınarak toplu taşıma durakları yeniden düzenlendi. İskele önündeki otobüs durakları kaldırılacak, Boğaz hattından gelen otobüsler rink seferi yapıp bekleme yapmayacak.  Marmaray  tarafında olan duraklar da kaldırılıp, otobüsler Harem’den dönüp gelecek. Üsküdar’ın geçmişten mirası tarihi yapıları görsel olarak ortaya çıkartıldı"


Geri Dön