24 / 04 / 2024

Üsküdar Meydanı son durum

Üsküdar Meydanı son durum

Marmaray çalışmaları nedeniyle 2004'ten beri şantiye halinde kalan Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor...

Üsküdar Meydanı yeni yüzüyle görücüye çıkacak!

İstanbul'da iki yakayı birleştiren Marmaray’ın inşasıyla yıllardır meydan olma özelliğini kaybeden Üsküdar Meydanı, yeniden tasarlanıyor.

Üsküdar Meydanı için ilk adım atıldı!

Üsküdar'ın karmaşık ve kalabalık çehresini değiştirecek Meydan ve Sahil Yolu projesi için ilk adım atılmaya hazırlanıyor. Proje çalışmalarının 2018 yılına kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Üsküdar'da 5 yılda 50 bin bağımsız bölüm yenilecek!

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, son 10 yılda Üsküdar'da 30 bin bağımsız bölüm yenilediğini ve 5 yılda da en az 50 bin bağımsız bölümü yenileyeceklerini açıkladı. 

Üsküdar Salacak’taki kaçak yapıların yıkımında son dakika: Bakanlık engelledi, mahkeme İBB haklı dedi!

İBB’nin Üsküdar Salacak’taki kaçak yapılar ile ilgili yıkım kararına gelen bakanlık engeline, mahkeme tarafından dur denildi. İşte o son dakika gelişmesi...

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Üsküdar Çengelköy’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın mülkiyet sahipleri arasında olduğu 29 Mayıs Sitesi’nin tahliye işlemi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aktarılan detaylara göre rezerv alan ilan edilen sitede tahliye işleminin yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Üsküdar İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Üsküdar İskelesi'ne Ait 1/5000 Ölçekli Ve 1/1000 Ölçekli Üsküdar Meydanı Ve Yakın Çevresi Nazım Ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beykoz-Üsküdar Metro Hattı çalışmaları 2024'ten sonra başlayacak!

Beykoz-Üsküdar Metro Hattı'nda son durum merak ediliyor. Peki Beykoz Üsküdar Metro Hattı'nda son durum ne? 

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Üsküdar Meydan Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Üsküdar Meydan Şubesi Üsküdar'da 5 bin TL sermaye bedel ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Üsküdar Erguvan Evleri kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Güzeltepe Birlik Camii’nin hemen altında sürdürülen “Erguvan Evleri” kentsel dönüşüm projesine ilişkin, “30 yıl sonra yaptığımız imar ile çok güzel bir fırsat yakaladık" dedi...

Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümde son durum!

Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İlçedeki çalışmaları koronavirüs de durduramadı. Bölge sakinleri inşaatta maskesiz 100'e yakın işçinin çalıştığını belirtti..

Üsküdar’da konut fiyatında son 1 yıllık artış yüzde 2,80!

Üsküdar’da ortalama konut satış fiyatı 559 bin 590 TL, geri dönüş süresi 28 yıl, ortalama metrekare kira bedeli ise 15,55 TL. İlçede 1+1 ile 4+1 konut tipleri aralığı ortalama değerlerle 262 bin 340 TL  ile 1 milyon 330 bin 335 TL arasında değişiyor...

Üsküdar'daki 9 dev proje açıldı!

Çavuşdere Belediye Meydanı’nda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve binlerce Üsküdarlı tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'ı geleceğe taşıyacak dev projeleri hizmete açtı...

Üsküdar'daki dev arsa satışa çıkarıldı!

Üsküdar'ın aynı zamanda deprem alanı, sağlık alanı olarak da kullanılan son yeşil alanı İBB tarafından satışa çıkarıldı...

Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor!

Marmaray çalışmaları nedeniyle 2004'ten beri şantiye halinde kalan Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor...

Üsküdar-Sancaktepe Metro Hattı 2. kısımda son durum!

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı 2. kısım çalışmaları devam ediyor. İnşaat çalışmaları devam eden metro hattında açılış tarihi netleşmedi. 

Üsküdar Meydanı son durum Haberi

Üsküdar Meydanı son durum

Yaz sonunda tamamlanması planlanan Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor. Üsküdar Meydanı, denize çakılan 1135 kazık üzerinde oluşturulan platformla, 13 bin metrekare büyüdü. Vatandaşlar kazıklar üzerindeki platformda balık tutmaya bile başladılar.

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre; Projenin Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanacağını söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Üsküdar halkı, yaz tatilinden döndüğünde, yaklaşık 15 yıldır şantiye görünümündeki Üsküdar meydanında, araç ve yaya trafiğinin su gibi aktığını görecekler" ifadelerini kullandı. 

21 bin 500 metreküp beton

Yeni meydan için, 21 bin 500 metreküp beton döküldü ve 32 bin 500 metrekare taş döşendi. Alanın yüzde 3’ü yeşillendirilecek ve  bin 944 adet ağaç ve çalı dikilecek. Bölgedeki 10 bin metrekarelik alan da çim olacak.

Başkan Türkmen projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Deniz üzerinde yapılan imalatlarda, döşemeler üzerinde...