29 / 03 / 2024

Üsküdar'da 2 ay sonra kentsel dönüşüm başlayacak!

Üsküdar'da 2 ay sonra kentsel dönüşüm başlayacak!

Üsküdar Belediyesi Boğaz'da deprem risklerine karşı kentsel dönüşüm için geri sayım başladı. Üsküdar Belediyesi tarafından gerçekleştilen kentsel dönüşüm projesinde ilk kazma iki aya kadar vurulacak.



Boğaz'da deprem risklerine karşı kentsel dönüşüm için geri sayım başladı. Projede ilk kazma iki aya kadar vurulacak.2011 yılında Van'da yaşanan deprem sonrası, afet risklerine karşı ülkedeki can güvenliği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla oluştururdan kentsel dönüşüm projelerinin yeni adresi, İstanbul Boğazı'nın eşsiz manzarasına sahip olan Üsküdar olacak. Üsküdar Belediyesi, Boğaz bölgesindeki 14 mahalleyi kapsayan yaklaşık 45 dönüm alanda kentsel dönüşüm başlataMCHSEfSİM cak. Boğaz bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmalan için  TOKİ  ile anlaştıklarını açıklayan Üsküdar Belediye Başkam Hilmi Türkmen, "TOKİ bize bu alanda 165 konut ve 10 iş yeri olmak üzere 170'in üzerinde bağımsız ev inşa edecek. Çarpık yapılaşmaya, depreme dayanıksız yapılara son vereceğiz. Belediyenin bu arsasındaki konutlarla ilgili aldığı imar haklarının aynısı vatandaşlarımız için de geçerli olacak. 

Vatandaşımız bölgede yaklaşık 1,5 emsale yakın imar hakkı elde ediyor" şeklinde konuştu. 


GELENEĞE UYGUN

 Kentsel dönüşümle geleneklerin korunacağını belirten Başkan Türkmen, "Üsküdar estetiğine uygun Üsküdar evleri geleneğini yaşatacak şekilde kentsel dönüşümü başlatıyoruz" dedi. 



Güneş



Geri Dön