26 / 04 / 2024

Üsküdar'da evi yıkılan öğretmen 7 yıllık hukuk mücadelesini kazandı!

Üsküdar'da evi yıkılan öğretmen 7 yıllık hukuk mücadelesini kazandı!

Üsküdar’da kanunsuz şekilde evi yıkılan emekli öğretmen Salih Yıldırım’ın 7 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesini Danıştay haklı buldu.




Üsküdar’da kanunsuz şekilde evi yıkılan emekli öğretmen Salih Yıldırım’ın 7 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesini Danıştay haklı buldu.


Mağduriyetini ispatlamak için 7 yıldır başvurmadığı devlet kapısı kalmayan Yıldırım, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dahil bugüne kadar birçok dava açtı, sonunda Danıştay haklı buldu. Adaletin geç tecelli ettiğini belirten Salih Yıldırım, “Mücadelem sürecek” dedi.


7 Aralık 2010 tarihinde mahkeme ve yıkım kararı olmadan 23 dönümlük arazi üzerinde bunan 46 tane tapu tahsis belgeli gecekondu, içerisindeki 500'e yakın ağaçla birlikte yıkıldı. Etrafı panellerle çevrili bölge 7 yıldır bir otel yapılmak için bekliyor.


Evinin bulunduğu arsa için 1970 ve 1990 yılları arasında Üsküdar Belediyesi'ne toplam 47 bin lira para verdiğini söyleyen emekli öğretmen Salih Yıldırım, “sonunda tapu tahsis belgemizi aldık. Bunlar tapu kayıtlarında var. Bize burada bir kıyım yaptılar. Mahkeme üstüne mahkeme açtım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne elimdeki tapu ve belgelerle başvurdum. Cevap beklerken, Danıştay'dan bir yazı geldi. Danıştay, ellerinde bir yıkım kararı olmadan yapılan yıkımın haksız olduğu kararını vererek onayladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü karara itiraz etti. Ancak reddedilerek evlerimizin haksız yere yıkıldığı belgelenmiş oldu. Şimdi tazminat davası açacağım ve bizi evlerimizden eden kişi ve kurumlar hakkında dava açacağım. Türk adaletine güveniyordum. En çok ağrıma giden, bir eğitimci olarak adaleti Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde aramak. Bu beni çok üzdü” dedi.


Ellerinden alınan arsalarına otel yapılacağının söylediğini belirten Yıldırım, “orası, boğaz ön görünümü içinde kalan bir yer. 500'e yakın ağaç kesildi ve Sit alanı. Mahkeme devam ettiği içinde yıllardır imar izni alamıyorlar. Onlar şuan işgalci durumunda ama etrafı levhalarla çevirdikleri için içeriye giremiyoruz. Yıksak yarın polisi gelecek ve biz suçlu duruma düşeceğiz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. İçeriye bizi almıyorlar” dedi.



Sözcü 


Geri Dön