28 / 03 / 2024

Üsküdar'daki arazide park ile konut alanının yeri değiştirildi!

Üsküdar'daki arazide park ile konut alanının yeri değiştirildi!

Üsküdar Belediyesi, Boğaziçi geri görünümünde kalan 7 bin 300 metrekarelik arazide kişiye özel plan değişikliği yaptı. 



 

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, Üsküdar Belediye Meclisi'nin 4 Şubat 2019 tarihli ilk bileşiminde Üsküdar Güzeltepe mahallesinde Megeye Tekstil Sanayi ve Ticaret Şirketi'ne ait 7 bin 389 metrekarelik parselle ilgili bir düzenleme yapıldı.

Üsküdar Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri içinde kalan arazi 2016'da yapılan planlarda 4 kat yapılaşma koşullarından “konut+park+yol” olarak belirlenmişti.

4 Şubat 2019 tarihli meclis oturumunda oylanan komisyon raporunda, arazinin yapılanma koşulları aynen korunarak alanda dağınık biçimde planlanmış olan konut fonksiyonunun, yatırım ve kullanım açısından fonksiyon bütünlüğünün sağlanması amacıyla yeniden düzenlendiği belirtildi.

Konut alanının optimum kullanımına yönelik olarak parselin doğusundaki 772 metrekarelik park ve 186 metrekarelik tescil dışı alanın tamamı, parselin batısında yer alan bin 619 metrekarelik konut fonksiyonunun yerleri değiştirildi.

Üsküdar daki arazide park ile konut alanının yeri değiştirildi!

“ARAZİNİN DEĞERİ ARTTI”


Karara CHP grubu ret oyu verdi. CHP'li Meclis Üyesi Nezih Küçükerden, değişiklik ile kağıt üzerinde arsa sahibine artı bir imar hakkı verilmemiş gibi görünmesine rağmen parkın yeri değiştirilerek konut inşaatı yapılacak mükemmel bir alan yaratıldığını arazinin değerinin arttırıldığını belirtti.

Yandaki parselin de aynı kişiye ait olduğunu söyleyen Küçükerden, “Yeşil alan yolun diğer tarafına taşınınca konut yapılacak iki parsel birleşmiş oluyor. Çok büyük alanda konut inşaatı yapılması sağlanacak” şeklinde konuştu.

Bölgenin planlarının 2016'dayapıldığını hatırlatan Küçükerden, bu düzenlemenin o dönemde de yapılabileceğini belirtti.


Geri Dön