26 / 04 / 2024

Uzel’in dev arazisi ve fabrika binası yarın satılıyor!

Uzel’in dev arazisi ve fabrika binası yarın satılıyor!

Bir dönem, yüzde 45’lik pazar payı ile Türkiye’nin en büyük traktör üreticisi olan Uzel’in dev arazisi ve fabrika binası yarın satışa çıkarılıyor.



Türkiye’nin en büyük traktör üreticisi olan Uzel’in dev arazisi ve fabrika binası yarın satışa sunuluyor. Yarınki ihale için belirlenen 5 Ekim tarihi, aynı zamanda Uzel’in kurucusu Ahmet Uzel’in 20’inci ölüm yıl dönümü.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Türkân Uzel, “İhale için 5 Ekim günün belirlenmesi çok ağrıma gitti. Bugüne kadar çok zorluk yaşadım; ama bu katlanılmaz derecede ağır oldu. İhalenin, eşimin ölüm yıl dönümünde düzenlenecek olmasını hiç beklemezdim” dedi. Türkân Uzel, belirlenen bedel üzerinden satışın yapılması halinde, işçiler dahil hiç kimsenin paralarını alamayacağını söyledi. 

Uzel Makine San. AŞ’nin satış ihalesi yarın gerçekleştirilecek. 93 bin 547 metrekare arazi üzerinde kurulu fabrika için belirlenen muhammen bedel 446 milyon 139 bin 553 TL. İcradan satış ihalesi olduğu için, söz konusu bedelin yüzde 50’si üzerinden açık artırma yolu ile satışa çıkarılacak. 

Uzun yıllar Uzel’in yönetim kurulunda yer aldığını dile getiren Türkân Uzel “Fabrikaya en son 2001 yılında gittim. Sekreterden, yönetimden çıkarıldığımı duydum. O günden bu yana fabrikaya adımımı atmadım” dedi.


Geri Dön