25 / 04 / 2024

Uzmanlardan çok önemli uyarı: Borsa oyun alanı değil, sürekli ekrana bakmak bağımlılığa yol açar!

Uzmanlardan çok önemli uyarı: Borsa oyun alanı değil, sürekli ekrana bakmak bağımlılığa yol açar!

Yatırım yapayım derken sağlığınızdan olmayın. Uzmanlar özellikle borsa ve kripto paralar gibi alanlara yatırım yapanları uyararak gün boyu ekran başında kalmanın bağımlığa yol açacağı konusunda uyarılarda bulundu.



Uzmanlara göre, dünya genelinde sosyal ve ekonomik düzeyi düşük bireyler şans oyunlarında daha çok para harcarken, alt ve orta gelir grubundakiler ise şans oyunları yerine hisse senedi piyasaları, kripto paralar ve kaldıraçlı forex piyasaları gibi alanlara yöneliyor.

Uzmanlardan çok önemli uyarı: Borsa oyun alanı değil, sürekli ekrana bakmak bağımlılığa yol açar!

Prof. D Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barış Erdoğan, borsayı oyun alanı olarak görüp para yatıranların kader veya şans gibi etkenlere inandığına vurgu yaparak önemli uyarılarda bulundu. Orta ve alt gelir grubundakilerin gün içerisinde gerilimden kaçmak için sürekli borsa ekranına baktığını ve bunun da bir süre sonra bağımlılığa yol açabileceğine işaret eden Erdoğan, tavsiyelerini paylaştı.

Prof. Dr. Barış Erdoğan, özellikle ekonomik krizlerin yaşandığı dönemlerde bu davranış biçiminin daha da yaygınlaştığına işaret etti. Erdoğan’a göre, ABD'deki hanelerin piyango bileti harcamaları yılda yaklaşık 162 dolarken, düşük gelirli haneler yaklaşık 289 dolar harcama yapıyor. Gelir seviyesi yılda 10 bin doların altına inen bireyler ise yılda 597 dolarlık şans oyunu harcamasında bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön