19 / 04 / 2024

Uzmanlardan çok önemli uyarı: Borsa oyun alanı değil, sürekli ekrana bakmak bağımlılığa yol açar!

Uzmanlardan çok önemli uyarı: Borsa oyun alanı değil, sürekli ekrana bakmak bağımlılığa yol açar!

Yatırım yapayım derken sağlığınızdan olmayın. Uzmanlar özellikle borsa ve kripto paralar gibi alanlara yatırım yapanları uyararak gün boyu ekran başında kalmanın bağımlığa yol açacağı konusunda uyarılarda bulundu.



BORSADA OYNAMA İFADESİ YANLIŞ

 Uzmanlardan çok önemli uyarı: Borsa oyun alanı değil, sürekli ekrana bakmak bağımlılığa yol açar!

Erdoğan, alt ve orta gelir grubuna sahip olanların şans oyunları yerine daha çok borsa, coin ve kaldıraçlı forex piyasaları gibi alanları tercih ettiğini belirtiyor. Ancak bu kişilerin ‘sanki şans oyunu oynar’ gibi bu finansal alanlarda hareket ettiğini kaydeden Erdoğan, oysa borsaların bir yatırım alanı olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, “Genelde halk ağzında borsada oynamak ifadesi kullanılmakta. Aslında bu söylem bir rastlantı değil gerçeğin açıkça dile gelmesi” diyor.

MADDİ VE MANEVİ ZARARA DİKKAT!

Erdoğan, Türkiye borsalarının akşam 18’de kapanmasına rağmen ABD borsalarının gece yarısına kadar açık olduğunu, Asya piyasaları ve coin borsalarının ise 7 gün 24 saat açık olduğuna değindi. Bu alanlara yönelenlerin bu yüzden tüm zamanını buralarda harcadığını kaydeden Erdoğan, psikolojik ve sosyal olarak böylesi bir ortama hazır olmayanların büyük zarar gördüğünü ileri sürdü. Erdoğan, bu yüzden borsayı günlük bir oyun değil orta ve uzun vadeli bir yatırım alanı olarak görmenin hem bireysel hem de sosyal sağlığımız için gerekli ve önemli olduğunun altını çizdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön