26 / 04 / 2024

Uzmanlardan yıl sonu gram altın tahmini! 1500 lira dediler tarih verdiler!

Uzmanlardan yıl sonu gram altın tahmini! 1500 lira dediler tarih verdiler!

Son günlerde yeniden yükselişe geçen gram altın 1019 TL seviyesine çıkarken, uzmanlardan gelen tahminler gündem yarattı. "Gram altın ne kadar olacak?" sorusuna yanıt veren uzmanlar, yıl sonunu işaret ederek yaptıkları tahminlerle dikkat çekti. İşte gram altın fiyatıyla ilgili son tahminler...



Gram altındaki artışyatırımcılar tarafından merakla araştırılırken, uzmanların 2022 yıl sonu altın fiyatları için yapıtığı tahminler oldukça dikkat çekiyor. Gram altın, ons ve dolar kurundaki artışa paralel olarak değer kazanarak yükselişe geçti. Analistler, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde açıklanan son verilerin küresel resesyona ilişkin endişeleri artırması ve buna paralel Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın (Fed) daha yavaş faiz artışına gideceği beklentilerinin altına olan talebi desteklediğini söyledi. 29 Temmuz Cuma (bugün) 1019 TL'den işlem gören gram altının artacağını öngören uzmanlar, yıl sonu içinse dikkat çeken tahminlerde bulundu.

ALTIN ONS FİYATI SON 1 AYIN ZİRVESİNDE

Fed'in faizi ikinci kez 75 baz puan artırdığı Temmuz ayı toplantısı sonrası konuşan Fed Başkanı Powell'ın korkulduğu kadar şahin mesajlar vermemesi Amerika dolarını zayıflatırken altına da destek verdi. Powell'in faiz artırımlarının bir noktada yavaşlayacağına ilişkin sözlerinin yatırımcıların risk iştahını yeniden canlandırmasıyla birlikte Amerika doları gerilerken spot altın fiyatı bu sabah 1770 dolara yaklaştı.

SON DAKİKA: ALTIN İÇİN YIL SONU TAHMİNİ

Uzmanlardan yıl sonu gram altın tahmini! 1500 lira dediler tarih verdiler!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön