23 / 04 / 2024

Vakıf Katılım 84'üncü şubesini Samsun'da açtı!

Vakıf Katılım 84'üncü şubesini Samsun'da açtı!

Vakıf Katılım'ın 84'üncü şubesi Samsun'da açıldı. Açılışta konuşan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, 18,6 milyar liralık aktif büyüklüğe ulaştıklarını söyledi.



Vakıf Katılım'ın 84'üncü şubesi Samsun'da açıldı. Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, açılış töreninde konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Vakıf Katılım'ın yüzde 41 büyüdüğünü söyleyen Göktaş,  "Vakıf Katılım, dünya genelindeki olumsuz konjonktüre rağmen aktif büyüklükte 2017 yılı sonuna göre yüzde 41'lik büyüme sergiledi. 2018 yılı üçüncü çeyreğinde 18,6 milyar liralık aktif büyüklüğe ulaştı" dedi.

Yıl sonuna kadar şube sayısını 90'ın üzerine çıkarmayı planladıklarını söyleyen Göktaş, "40 ilde 84'üncü şubeye ulaşarak ülke coğrafyasının büyük kısmına erişir hale geldik. Bu kapsamda Samsun şubemizin açılışıyla sadece ülke ekonomisine değil, bölge ekonomisine destek olma vizyonumuzu sürdüreceğiz" diye konuştu.

Yıl sonuna kadar yapacakları şube yatırımlarıyla bin 200 çalışan sayısına ulaşması planladıklarını söyleyen Göktaş, "Katılım bankacılığı sektörünün en genç üyesiyiz ve hızlı bir büyüme süreci geçiriyoruz. Gençliğimizin getirdiği dinamizm ve takipçisi olduğumuz kadim vakıf kültürünün yüzyıllara dayanan birikimini harmanlıyoruz. Şube açtığımız bölgelerde halkın yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Müşterilerin hayatını kolaylaştıracak ürün ve hizmetleri geliştirme çalışmalarına devam ediyoruz. Vakıf Katılım, dünya genelindeki olumsuz konjonktüre rağmen aktif büyüklükte 2017 yılı sonuna göre yüzde 41'lik büyüme sergiledi. 2018 yılı üçüncü çeyreğinde 18,6 milyar liralık aktif büyüklüğe ulaştı. Geride bıraktığımız dönemde milli ekonomimize destek vermek amacıyla öz kaynaklarımızı da devreye sokarak topladığımızdan fazla fonu reel sektöre destek olarak sunduk, sunmayı da sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Fonların nakdi, finansal kiralama ve gayri nakdi olarak 19,1 milyar lira, topladıkları fonların tutarının da 12,8 milyar lira olduğunu belirten Göktaş, şu açıklamalarda bulundu: "2018 yılı büyüme stratejisi ve müşterilerine yakın olma ilkeleri doğrultusunda şubeleşme çalışmalarına devam edeceğiz. Vakıf Katılım'ın sektör pazar payını yüzde 10'un üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefi gerçekleştirmek için reel sektörle aktif iş birliği içinde olarak kar zarar ortaklıkları, proje finansmanları ve sermaye piyasası ürünleri ile katılım bankacılığının gelişmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz." 


Geri Dön