26 / 04 / 2024

Vakıf kiracılarına borçlarını ödemeleri için 3 ay süre tanınması teklifi TBMM'ye sunuldu!

Vakıf kiracılarına borçlarını ödemeleri için 3 ay süre tanınması teklifi TBMM'ye sunuldu!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklifin, gazilere ikinci maaş bağlanmasını, doğal afetlerde doğal gaz ve elektrik borçlarının ertelenmesini, Vakıflar Genel Müdürlüğü taşınmazlarında kira borcu olanlara 3 ay süre tanınmasını



KOBİ'lerin desteklenmesi için kredi garanti kuruluşlarına sağlanan kaynağın 35 milyar liraya çıkarılması, Vakıflar Genel Müdürlüğü taşınmazlarında kira borcu olanlara 3 ay süre tanınması gibi düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis Başkanlığına sundukları kanun teklifinin detaylarına değindi.

Vakıf kiracılarına borçlarını ödemeleri için 3 ay süre tanınması teklifi TBMM ye sunuldu!

Teklifle ilgili açıklamalar yapan Muş, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 38 maddeden oluştuğunu dile getirdi.

Doğal afetlerde; doğal gaz ve elektrik borçlarının 1 yıla kadar ertelenmesine imkan sağlanacağını dile getiren Muş, teklifle, Türkiye'de ikamet etmeyen, yurt dışında doğan ve orada süresiz ikameti olan gençlerin askerlik görevlerine ilişkin 3 seneçalışma şartının kaldırılacağını ve kendilerinin dövizli askerlikten yararlanabileceğini dile getirdi.

Mesleki yeterlilik belgelerinin düzenlenmesine ilişkin İşsizlik Fonu'ndan destek verildiğini dile getiren Muş, bu desteğin 2021 yılının sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Tüketicilerin ihtiyaçlarının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanmasıyla ilgili düzenleme yapacaklarını belirten Muş, "Bir vatandaşımız 'Ben kullandığım elektriğin yenilenebilir enerjiden gelmesini istiyorum.' derse bu düzenlemeyle buna imkan sağlamış olacağız. Buradaki fiyat tarifesinin belirlenmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna yetki veriliyor." diye konuştu.

- Vakıf kiracılarına borçlarını ödemeleri için 3 aylık süre

Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetindeki taşınmazlarda 3 ve daha fazla birikmiş kira borcu olanlara 3 ay süre verileceğini dile getiren Muş, "Bu süre içinde bu borçların ödenmesini talep ediyoruz. Bu 3 ayın içinde bunlar ödenmezse, 15 gün içinde valiliklerce tahliyelerinin sağlanması öngörülüyor." şeklinde konuştu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesindeki kiracılara "3 aylık süre içinde borçlarını ödemeleri" çağrısı yapan Muş, "Vakıflar bize emanet. Bunların vakıf senetleri var. Bunlar bir amaç için kurulmuşlar ve maalesef böyle bir sorunla karşı karşıya kaldığımız için bu düzenlemeyi yapmak durumunda kaldık." şeklinde konuştu.

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifi Meclis'te kabul edildi!


Geri Dön