25 / 04 / 2024

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 193 milyon TL'lik rekor bir kaynak ihtiyacı belirledi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 193 milyon TL'lik rekor bir kaynak ihtiyacı belirledi!

VAKIFLAR Genel Müdürlüğü, kültür varlıklarının restorasyonlarının gerçekleştirilmesi için bu yıl 193 milyon TL'lik rekor bir kaynak ihtiyacı belirledi. Vakıflar; açılış, yarışma, camilerde mevlit ve vaazın da bulunduğu 300 etkinlik planladı...



VAKIFLAR Genel Müdürlüğü, kültür varlıklarının restorasyonlarının gerçekleştirilmesi için bu yıl 193 milyon TL'lik rekor bir kaynak ihtiyacı belirledi. Vakıflar; açılış, yarışma, camilerde mevlit ve vaazın da bulunduğu 300 etkinlik planladı. 


"Vakıflar Genel Müdürlüğü 2014 Yılı Performans Programı'nda Vakıflar'ın 2014'te öncelik vereceği konular ele alındı. Aralarında 400 yıl önce inşa edilen Sultanahmet Camii'nin de bulunduğu birçok yapıyı restore eden Vakıflar, envantere alınmış eserlerden restorasyon ihtiyacı olanların tamamının 2014 sonuna kadar aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için rekor kaynak ihtiyacı belirledi. 


GEÇEN YIL 146 MİLYON LİRAYDI 


Genel müdürlük, geçen yıl 146 milyon TL olan kültürel varlıkların restorasyonlarının gerçekleştirilmesi için gereken yatırım bedelini, bu yıl 193 milyon 785 bin TL olarak belirledi. Vakıflar, kira geliri gibi gayrimenkul konularını da plana katarak bu kazançlarla kurum gelirlerini 2014 sonuna kadar 800 milyon TL'ye yükseltmeyi hedefliyor. 


Müzelerde yapılan etkinlikleri de artırmak isteyen Vakıflar, Avrupa Birliği projeleri ile birlikte 2014 içerisinde 2 günlük, 40 katılımcılı uluslararası bir etkinlik yapılmasını planlıyor. Bu yıl düzenlenecek etkinlik sayısının artırılması ve ulaşılan kişi sayısının da 1 milyona çıkarılması amaçlanıyor. Buna göre 2014'te yapılacak etkinlikler kapsamında Vakıf Haftası etkinlikleri ile birlikte vakıf bilincinin geliştirilmesine dönük konferans, sempozyum ve sergiler de düzenlenecek. 



Habertürk Gazetesi 


Geri Dön