19 / 04 / 2024

Valilerin merkeze alınması ne demek?

Valilerin merkeze alınması ne demek?

İçişleri Bakanlığının önerisi, Bakanlar Kurulunun kararı, Cumhurbaşkanının onayı ile atanan valiler, merkezde de görevlendirilebiliyor. Peki, bu şekilde valilerin merkeze alınması ne demek? İşte merkez valiliği..



Valilerin merkeze alınması ne demek?

İl genel idaresinin başı ve mercii olan valiler, İçişleri Bakanlığının önerisi, Bakanlar Kurulunun kararı, Cumhurbaşkanının onayı ile atanıyor. Vali atamalarında kimi valiler merkeze alınıyor. Peki vali merkeze çekildi ne demek?


İçişleri Bakanlığının resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre valiler, atanmalarındaki usule göre, valilik kadro ve unvanlarını muhafaza etmek suretiyle merkezde görevlendirilebiliyor.


Merkez valiliği ne demektir?

Merkezde görevlendirilen valiler, Bakan tarafından İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı, Müsteşar Yardımcılığı, Genel Müdürlük, Kurul Başkanlığı, Bakanlık 1 inci Hukuk Müşavirliğinde; veya inceleme, araştırma, soruşturma ve eğitim işlerinde; 


Başbakanlığın talebi üzerine, Başbakanlık ve diğer bakanlıkların, Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdürlük ve bu görevlere eşdeğer durumda olan diğer üst kademe yöneticiliklerinde; unvan ve özlük hakları saklı kalmak kaydı ile görevlendirilebiliyor.


Ana Hizmet Birimleri

Denetim ve Danışma Birimleri

Yardımcı Birimler

Valilikler

Emniyet Genel Müdürlüğü

Jandarma Gen. Komutanlığı

Sahil Güvenlik Komutanlığı

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü


Vali kanunu!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön