19 / 04 / 2024

Van Erciş'te kentsel dönüşüm sorunu çözüldü!

Van Erciş'te kentsel dönüşüm sorunu çözüldü!

Van’ın Erciş ilçesinde bir dizi incelemelerde bulunarak, ziyaretler gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci önemli açıklamalarda bulundu.



Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Erciş’te kentsel dönüşümün olmaması için bir takım insanların çok büyük gayret gösterdiğini söyleyerek, “Ama hamdolsun hep birlikte direndik ve bu işin sonuna geldik. Bizler hiçbir esnafımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Gerektiğinde esnafımıza kira yardımları yapılacak. Gerekirse geçici dükkânlar bile yapılacaktır” dedi.


Van’ın Erciş ilçesinde bir dizi incelemelerde bulunarak, ziyaretler gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci önemli açıklamalarda bulundu.


Çiftci, AK Parti Erciş İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ettikten sonra Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar’ı makamında ziyaret etti. İlçenin sorunları hakkında Kaymakam Yaşar’dan bilgi alan Çiftci, ardından silahlı saldırı sonucu öldürülen Latifiye Mahalle Muhtarı Mehmet Şefik Doğu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.


Çiftci ile beraberindekiler, daha sonra Erciş Ticaret ve Sanayi Odası’na geçti. Onuruna verilen yemeğe katılan Çiftci, burada Ercişli oda başkanlarını tek tek dinleyerek not aldı.


Erciş’in hak ettiği yere gelmesi için tüm imkânların seferber edildiğini belirten Çiftci, AK Parti hükümetinin birçok alanda Erciş’e devasa yatırımlar yaptığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın Erciş’in sorunlarının çözümü noktasında kendilerine talimatları olduğunu aktaran Çiftci, kentsel dönüşüm için  TOKİ  ile toplantılar yapıldığını ve şubat veya mart gibi temel atılacağını söyledi.


Çiftci, “Birinci etap, birinci bölüm bittikten sonra iki ve üçüncü bölümlerde yapılacaktır. Şu ana kadar birinci bölüm için 100 milyon TL civarında bir kamulaşma bedeli ödendi. Kentsel dönüşüm bilindiği gibi ağır, zorlu ve ciddi bir iştir. Türkiye’nin her tarafında da zaman ve sabır istiyor. Burada kentsel dönüşümün olmaması için bir takım insanlar çok büyük gayret gösterdiler. Ama hamdolsun hep birlikte direndik ve bu işin sonuna geldik. Bizler hiçbir esnafımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Gerektiğinde esnafımıza kira yardımları yapılacak. Gerekirse geçici dükkânlar bile yapılacaktır. Temel amacımız Erciş’in geleceğidir. Erciş’e yapılacak olan hizmetlerdir. Bu meyanda oda başkanlarımızla hep istişare içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

    


Erciş’e Sosyal Güvenlik Kurumu binası yapılması için Erciş Ticaret Odası yanında yer tahsis edildiğini belirten Çiftci, “İmar konusunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda çözdük. Bina yapım ruhsatı alındı ve ihalesine de çıktık. Önümüzdeki günlerde inşallah Erciş Sosyal Güvenlik Kurumu binası inşaatını başlatacağız. Yine bizim için çok önemli olan, ancak uzun zamandır sıkıntı yaşadığımız kültür merkezi binası var. Bir ara yer sıkıntısı yüzünden durduruldu. Bu konuda da yakın zamanda kültür merkezi binasının yapımını da gerçekleştireceğiz. Erciş Sanayi Köprülü Kavşak inşaatında da son aşamaya gelindi. Yakın zamanda hizmete açılacaktır. Erciş’te açık ve kapalı cezaevlerinin yenilenmesi var. Bu binaların da yakında temellerini hep birlikte atacağız. Belediye başkanlığım döneminde Erciş’te başlattığımız ve şu anda devam eden AB kaynaklı Erciş içme suyu temini projesi de tüm hızıyla devam etmektedir. Yine Morgedik Barajı'nda DSİ aracılığıyla yaptırılan ve şehre ikinci içme suyu getirme projesi de tam gaz devam etmektedir. Yıl sonu itibariyle bitirilip hizmete geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

      



Bölge


Geri Dön