18 / 04 / 2024

Van'da depremzedelere kalıcı konut müjdesi!

Van'da depremzedelere kalıcı konut müjdesi!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, depremin hasar verdiği Başkale ilçesinde atandaşla bir araya gelerek kalıcı konutlarla ilgili depremzedelere bilgi verdi.



Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, depremin hasar verdiği Başkale ilçesine bağlı Özpınar, Güvendik, Gelenler ve Kaşkol mahallerinde vatandaşla bir araya gelerek kalıcı konutlarla ilgili depremzedelere bilgi verdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Bilmez, ilk olarak Özpınar Mahallesi'ni ziyaret edip burada kurulan çadır bölgesinde incelemeler gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; devam eden çalışmalar ve süreçlerle ilgili yetkililerden bilgi alan Bilmez, çadırlarda kalan çocuklarla yakından ilgilendi, yaptıkları resimleri inceledi. 

Daha sonra Güvendik, Gelenler, Kaşkol mahallelerine geçen Bilmez, mahalle sakinleriyle bulundu, kurulan çadırlar, konteynerler ve yapılacak kalıcı konutlarla ilgili bilgi verdi.

Deprem konutlarının hibe olmayacağından bahseden Bilmez, hak sahiplerinin 20 yıl yapılandırmayla geri ödeme yapacağını kaydetti.

Mahallelilerden birlik içinde hareket etmelerini ve çalışanlara yardımcı olmalarını kaydeden Bilmez, ardından Başkale Kaymakamlığında yaşanan kriz merkezine gitti.

Bilmez'e ziyaretleri sırasında Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, 6. Hudut Tugay Komutan Vekili Albay İlker Ertuğrul, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile AFAD yetkilileri de katılım gösterdi.


Geri Dön