23 / 04 / 2024

Van deprezemde evleri

Van deprezemde evleri

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, depremin hasar verdiği Başkale ilçesinde atandaşla bir araya gelerek kalıcı konutlarla ilgili depremzedelere bilgi verdi.

TOKİ'nin Van'da inşa ettiği 17 bin 489 konut güvenli liman oldu!

Van'da 12 sene önce yaşanan 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerde evleri yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar, TOKİ'nin inşa ettiği 17 bin 489 konutta güvenle oturuyor.

Van'daki depremzedelerin örnek konutları tamamlandı!

İran'da yaşanan deprem sebebiyle Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde evleri yerle bir olan depremzedeler için inşa edilen evlerin örnek konutları tamamlandı...

Van Başkale ve Saray'da depremzedeler konutlarına sonbaharda kavuşacak!

İran'da 23 Şubat 2020 tarihinde yaşanan depremde Van'ın Başkale ve Saray ilçelerindeki evleri yıkılan depremzedelerin kalıcı konutlarına sonbaharda kavuşması planlanıyor.

Van Başkale'de evleri yıkılan depremzedelerden yeni ev talebi!

Van Başkale’de yaşanan depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala çadırlarda ve konteynerlerde kalan depremzedeler, yaralarının sarılması için beklediklerini dile getiriyor. 

Van'da TOKİ afet konutları sistemi uygulanacak!

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Van'da depremden etkilenen mahallelerin muhtarlarıyla buluştu. Çataklı, "2020 bitmeden konut yapım ihalelerini bitirmek istiyoruz. Bölgede TOKİ afet konutları sistemi uygulayacağız. Güvenlik gerekçesiyle ağır hasarlı olan bütün evleri yıkacağız" dedi.

Van'da evleri kullanılamaz halde olan aile sıcak yuvaya kavuştu!

Van'ın Çaldıran ilçesinde evleri kullanılamaz durumda olan aile için yeni ev yaptırıldı...

Van'da depremzedeler için kalıcı konutlar inşa edilecek!

İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Van'ın Başkale ilçesinde evleri yıkılan vatandaşlar için kalıcı konutlar inşa edilecek.

Van Başkale'de depremzedelerin barınması için konteynerler kuruluyor!

Van Başkale'de 23 Şubat tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedelerin geçici barınmalarının sağlanması için konteynerlerin kurulumu sürüyor.

Van'da depremzedelerin barınması için konteynerler kuruluyor!

Van'ın Başkale ilçesinde 23 Şubat tarihinde yaşanan depremde evleri hasar gören Özpınar Mahallesi'ndeki depremzedeler, geçici barınmalarının sağlanması için kurulan 146 konteynere yerleşmeye başladı.

Van Başkale'de depremzedeler konteynerlere yerleştiriliyor!

Van Başkale'de 23 Şubat tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler, konteynerlere yerleştiriliyor.

Van'daki depremzedeler için konteyner kurulumuna başlandı!

Van Başkale'de 23 Şubat tarihindeki depremde evleri hasar gören depremzedeler için konteyner kurulumuna başlandı.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi Evleri kura sonucu 2016!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi Evleri kura sonucu 2016 sona kalan 2+1'ler için bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanacak. Projede sözleşme imzalama dönemi devam ediyor.

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ Evleri kura çekilişi sonuçları!

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ Evleri kura çekilişi sonuçları standart 2+1'ler hariç diğer dairelerin açıklandı. TOKİ Van Şerefiye Mahallesi projede toplamda 425 adet konut satışa çıkarıldı.

Van deprezemde evleri Haberi

Van deprezemde evleri

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, depremin hasar verdiği Başkale ilçesine bağlı Özpınar, Güvendik, Gelenler ve Kaşkol mahallerinde vatandaşla bir araya gelerek kalıcı konutlarla ilgili depremzedelere bilgi verdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Bilmez, ilk olarak Özpınar Mahallesi'ni ziyaret edip burada kurulan çadır bölgesinde incelemeler gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; devam eden çalışmalar ve süreçlerle ilgili yetkililerden bilgi alan Bilmez, çadırlarda kalan çocuklarla yakından ilgilendi, yaptıkları resimleri inceledi. 

Daha sonra Güvendik, Gelenler, Kaşkol mahallelerine geçen Bilmez, mahalle sakinleriyle bulundu, kurulan çadırlar, konteynerler ve yapılacak kalıcı konutlarla ilgili bilgi verdi.

Deprem konutlarının hibe olmayacağından bahseden Bilmez, hak sahiplerinin 20 yıl yapılandırmayla geri ödeme yapacağını kaydetti.

Mahallelilerden birlik içinde hareket etmelerini ve çalışanlara yardımcı olmalarını kaydeden Bilmez, ardından Başkale Kaymakamlığında yaşanan kriz merkezine gitti.

Bilmez'e ziyaretleri...