25 / 04 / 2024

Van'da depremzedelerin barınması için konteynerler kuruluyor!

Van'da depremzedelerin barınması için konteynerler kuruluyor!

Van'ın Başkale ilçesinde 23 Şubat tarihinde yaşanan depremde evleri hasar gören Özpınar Mahallesi'ndeki depremzedeler, geçici barınmalarının sağlanması için kurulan 146 konteynere yerleşmeye başladı.



Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğünde yaşanan depremden etkilenen Van'ın Başkale ilçesindeki mahallelerde yaraların sarılması için çalışmalar sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer ala habere göre, tüm ihtiyaçlarının karşılandığı depremzedeler için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından geçici barınmalarının sağlanması için Özpınar Mahallesi'ne 146 konteyner kuruldu.

Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla hazır duruma getirilen konteynerlere depremzede aileler yerleşiyor.

AFAD İl Müdürü Osman Uçar, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, depremin ardından çadırlara yerleştirilen depremzedeler için kısa sürede konteyner kurulumu yaptıklarını söyledi.

Alt yapı ve zemin çalışmalarının ardından aileler için 140, öğretmenler için de 6 konteyner kurduklarını dile getiren Uçar, şöyle konuştu:

"Kurduğumuz konteynerlere ailelerimizi yerleştirmeye başladık. İçerisinde mutfak, lavabo ve odaları bulunan tam donanımlı konteynerler kurduk. Bunun yanında bağımsız olarak hem erkek hem de kadınlar için için mescit ve lavabo olan 4 konteyner de kurduk. Aileler, sıcak, ferah ve sağlıklı bir ortama kavuşmuş oldu. Depremden etkilenen diğer beş mahallemizde de zemin iyileştirme ve konteyner kurulumu sürüyor."


Geri Dön