20 / 04 / 2024

Van'da hayata geçirilen Tekstilkent projesinde çalışmalara devam ediliyor!

Van'da hayata geçirilen Tekstilkent projesinde çalışmalara devam ediliyor!

Van Valisi Münir Karaloğlu, çözüm süreci ile yatırımcıların bölgeye olan ilgisinin arttığını belirtti...



Van Valisi Münir Karaloğlu, çözüm süreci ile yatırımcıların bölgeye olan ilgisinin arttığını belirtti.

Karaloğlu, İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan "Van Tekstilkent" Projesi kapsamında inşasına başlanan Van-Gürpınar karayolunun 10. kilometresindeki 200 dönüm arazide incelemelerde bulundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren'den proje hakkında bilgi alan Karaloğlu, yaklaşık 2 yıldan bu yana üzerinde çalıştıkları projenin hem altyapı hem de üstyapı ihalelerinin tamamlandığını söyledi.

Karaloğlu, yapılacak çalışmayla tekstilci ve konfeksiyonculara tüm eksikleri tamamlanmış fabrikaları teslim edeceklerini vurgulayarak, "Bütün hedefimiz tekstil ve konfeksiyonu buraya getirerek, Van'ı tekstil ve konfeksiyonda yeni bir üs haline dönüştürmek. İşsizliğin, Türkiye ortalamasının bir miktar üzerinde olduğu bölgemizde ve ilimizde, işsizliğe çare bulmak amacındayız" dedi.

Cazibe Merkkezlerini Destekleme Programları kapsamında Kakınma Bakanlığı'ndan temin edilen kaynakla yatırımların gerçekleştiğini anlatan Karaloğlu, projenin bölgenin işsizliğine çare olacak, bölgeyi tekstil ve konfeksiyon merkezi haline getirecek önemli bir yatırım olduğunu taydetti.

"Çözüm süreci ile yatırımcıların bölgeye olan ilgisi arttı" diyen Karaloğlu, bölgede sağlanan huzur ortamı ile istikrarın sağlanarak vatandaşlara iş, aş imkanı sunacağını ifade etti


Türkiye Gazetesi


Geri Dön