29 / 03 / 2024

Varyap Plaza mağdurları tapularını istiyor!

Varyap Plaza mağdurları tapularını istiyor!

Varyap Plaza'dan ofis ya da dükkan alan vatandaşlar, yıllardır tapularına kavuşamadı. Konut mağdurları Varlık Center önünde basın açıklaması düzenledi. 



İstanbul Bostancı'daki Varyap Group önünde bir araya gelen konut mağdurları, yıllardır yaşadıkları mağduriyete ilişkin konuştu. Evrensel'de yer alan habere göre; uzun süredir tapularına kavuşmak için bekleyen vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

"10-15 YILLIK BİRİKİMLERİMİZİ VERDİK"

Okunan basın açıklamasında, "Pendik'de yapımına 2012 yılı sonunda başlanan Varlıbaş inşaat şirketine ait Varyap Plaza'dan kimimiz 2013, kimimiz 2014, kimimiz 2015'te ofis ya da dükkan aldık. Hepimizin tek amacı çocuklarımıza iyi bir yatırım bırakmaktı. Bu mülklere 10-15 yıllık birikimlerimizi verdik" ifadeleri kullanıldı.

"MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Açıklamada, satın alma işlemi sırasında tapuların ne zaman verileceğini sorduklarında kendilerine henüz imar ve iskanın alınmadığı, bu prosedürlerin tamamlanmasından sonra tapuların hemen verileceğinin söylendiği belirtildi. 

Açıklamada "VARYAP firması öncesinde Ataşehir'de Uphill Cort ve Meridian gibi çok daha büyük ölçekli projeleri yapıp hak sahiplerine sorunsuz vermişti. Bizler de firmanın bu gücüne güvenip verilen sözlere itibar ettik ve tüm birikimlerimizi verdik. Aradan yıllar geçti, inşaat bitti ama firmanın söylemine göre imar ve iskan sorunu bitmedi. Daha sonra ise bankalarla yaşadıkları kimi sorunları gerekçe gösterdiler, tapularımızı bir türlü vermediler" ifadelerine yer verildi. 

Varyap Plaza mağdurları tapularını istiyor!

Varyap'ın kendilerine sattığı mülkleri bankalara teminat gösterip yüz milyonlarca TL'lik kredi çektiğini, borçlarını ödemediği için bankanın ipotekleri kaldırmadığını, bu nedenle tapularını alamadıklarını vurgulayan vatandaşlar, şunları kaydetti: 

"Bizim bilgimiz, onayımız olmadan yapılan bu uygulama sonunda 60'tan fazla mülk sahibi yıllardır tapularını alamıyor. Şirket her seferinde 'Halloldu, hallolacak, bir sonraki ay bir sonraki ay' diyerek bizi oyaladı. Bunu yaparken de Ataşehir, Bodrum hatta Atina'da milyar dolarlık inşaatlar yapmaya devam etti ve buralardaki hak sahiplerine mülklerini ve tapularını sorunsuz verdi. Ülkemizde son yıllarda müteahhitler tarafından mağdur edilen on binlerce insan var tüm emeğini birikimini verip ne tapusunu ne evini alamayan. Bu on binlerce insana 60 kişi daha eklenmesin. Buradan kamuoyuna ve yönetenlere sesleniyoruz, yaşadığımız mağduriyetin çözülmesi konusunda yetkilerin elinden geleni yapacağını umuyoruz."

"MAĞDURUZ"

Evrensel'e konuşan Sezgin Yurdakul, Ekim 2013'te Pendik'te bulunan Varyap Plaza'dan bir ofis aldığını dile getirerek yaşadıkları mağduriyeti şu şekilde açıkladı:

"Ofisi alırken tapuyu inşaat bitince vereceklerini söylediler, 'O şekilde imar ve iskan alınamıyor, tapu verilemiyor' dediler. İnşaat bitti ama bir türlü tapular verilmedi. Sebep olarak da bankalarla yaşadıkları sorunları gösterdiler. Şimdi borçları ödeyemiyorler, banka da haciz işlemi başlattı. Meğer bunlar bize sattıkları mülklerin üzerine bankalardan milyonlarca liralık kredi çekmişler ve bizim mülkleri ipotek etmişler. Mağduruz." 

Konut mağdurları bir kez daha TBMM gündeminde!


Geri Dön