17 / 04 / 2024

Varyap Plaza mağdurlarından protesto gösterisi!

Varyap Plaza mağdurlarından protesto gösterisi!

Varyap Plaza'dan ofis ya da dükkan alan ve tapularını alamayan vatandaşlar, Varyap Genel Müdürlüğü önünde eyleme başladı. yıllardır tapularına kavuşamadı. 



Varyap Plaza'dan ofis ya da dükkan alan ve tapularını alamayan vatandaşlar, Varyap Genel Müdürlüğü önünde eyleme başladı. Yaklaşık olarak 8 senedir tapularına kavuşamayan vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

8 yıldır tapu bekliyorlar

Varyap mağdurlarından Sezgin Yurdakul, Emlakkulisi.com'a yaptığı açıklamada Pendik ilçesine bağlı Esenyalı Mahallesi sınırlarında Varlıbaş Holding tarafından hayata geçirilen Varyap Plazadan aldığı evin tapusuna 8 senedir kavuşamadığnı söyledi.

Toplamda 60 kişinin mağduriyet yaşadığını söyleyen Yurdakul, 2013 yılından beri oyalandıklarını, Varyap'ın kendilerine sattığı mülkleri bankalara teminat gösterip yüz milyonlarca TL'lik kredi çektiğini, borçlarını ödemediği için bankanın ipotekleri kaldırmadığını iddia etti.

Varyap Plaza mağdurlarından protesto gösterisi!

Konut mağduriyeti defalarca TBMM gündemine geldi


Evlerine  kavuşamayan konut mağdurlarıyla senelerdir yakından ilgilendiğini, İstanbul Milletvekili olması nedeniyle de Esenyurt ve Tuzla ilçelerine defalarca gittiğini, vatandaşlarla toplantılar gerçekleştirdiğini sorunları yerinde tespit ettiğini ve amaçlarının vatandaşın evine kavuşması olduğunu kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Akif Hamzaçebi, 1 Haziran 2020 tarihinde Ticaret Bakanı‘nın cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdiğini,  17 Haziran 2020 'de yaptıkları araştırma önergesini 24 Haziran 2020'de gerçekleştirdiği basın toplantısı sonrasında ise 1 Temmuz tarihinde CHP Grup Önergesi olarak yeniden TBMM’ne getirdiğini ve Ak Parti’nin oylarıyla önergesinin ‘Ret’ edildiğini dile getirmişti.

Konut mağdurları bir kez daha meclis gündeminde!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön