20 / 04 / 2024

Jet Fadıl mağdurlarından Caprice Gold önünde eylem!

Jet Fadıl mağdurlarından Caprice Gold önünde eylem!

Bayrampaşa'daki 7 yıldızlı devre mülk projesi Caprice Gold'a para yatırdıklarını ve mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, Caprice Gold projesi önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.



Bayrampaşa'daki 7 yıldızlı devre mülk projesi Caprice Gold mağdurları eylem yaptı. Mağdur vatandaşlar yaptıkları açıklamada devlet yetkililerinin kendilerine sahip çıkmalarını istedi.

Bayrampaşa'daki Caprive Gold projesinin önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, ellerinde döviz ve pankartlarla slogan attı.

"BİZİ KANDIRDILAR"

Tapusunu gösterip mağdur olduğunu söyleyen vatandaşlar "5 yıl önce devre mülk adı altında İslami bir otel yapılıyor diye bizi kandırdılar. Evimizi, yerimizi, yurdumuzu her şeyimizi sattırdılar. Buraya getirdiler. Bir sene kira adı altında kira ödediler. Bir sene sonra o da kesildi. Hala reklamları geliyor. 'Didim'e gelin böyle kazandırıyoruz, yaşatıyoruz' diye" dedi.

Jet Fadıl mağdurlarından Caprice Gold önünde eylem!

"KAYYUM ATAYIN"

Bir başka mağdur ise, "Biz diyoruz ki, şuraya bir kayyum atayın da bunu bu mağdurlar Allah'ın izniyle yapar. İçini biraz evvel ben dolaştım. Bütün odalar bölünmüş. 70-80 milyon gibi bir paraya ihtiyaç var. Bu mağdurlar Allah'ın izniyle bunu yapar ama devlet'in burada müdahale etmesi lazım. Demesi lazım ki; "Sen bunu bitiremedin, bu insanlara söz verdin. Zamanında bitmediğinden dolayı kayyum atanması lazım. Bütün derdimiz bu bizim" dedi.


NE OLDU?

‘Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz’ün Bayrampaşa’da Haziran 2010 tarihinde temelini attığı Caprise Gold projesinin inşaatı bir türlü tamamlanamadı. 2010 yılında başlayan Caprice Gold'un taahhüt edilen 2013 yılında bitirilememesi nedeniyle kira parası alan mağdurlar, bu paranın da aylardır kendilerine ödenmediğini söylemişti. Caprice Gold ve Caprice Malpler projesi mağdurları, Fadıl Akgündüz ve çalışanları hakkında nitelikli dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Jet Fadıl mağdurlarından Caprice Gold önünde eylem!

Jet Fadıl'ın Antalya’daki arsasına yine talip çıkmadı!

Caprice Gold mağdurlarından imza kampanyası!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön