26 / 04 / 2024

Jet Fadıl'ın Antalya’daki arsasına yine talip çıkmadı!

Jet Fadıl'ın Antalya’daki arsasına yine talip çıkmadı!

’Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz'ün Antalya Havalimanı yakınlarında bulunan 43 bin 404 metrekarelik arazisi 8 milyon 132 bin liraya satışa çıkarıldı. Ancak ihaleye katılım sağlanmadı.



Kamuoyunda 'Jet Fadıl' olarak bilinen Fadıl Akgündüz'ün sahibi olduğu şirket tarafından Antalya Havalimanı yakınlarında bulunan 43 bin 404 metrekarelik arazisi Antalya 10. İcra Dairesi tarafından 8 milyon 132 bin lira başlangıç bedeliyle satışa çıkarıldı. Ancak ihaleye katılım gerçekleşmedi.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, Antalya'da yaklaşık 19 yıl önce proje üzerinden satışı yapılan, ancak bu zamana kadar temeli dahi atılmayan evlerin arsası, parası mağdurlara verilmek üzere icra yoluyla ikinci kez satışa çıkarılmıştı. Ancak ihaleye katılım olmadı.

Antalya 10. İcra Dairesi'nde açık artırma usulüyle gerçekleştirilen ikinci ihalede, Antalya Havalimanı yakınlarında yer alan 43 bin 404 metrekarelik arazi, muhammen bedelinin yarısı olan 8 milyon 132 bin lira başlangıç bedeliyle satıldı. İhaleye katılan olmadığı için satış ikinci kez düzenlenmedi.

Mağdurların avukatı Semih Gökpınar, diğer yüzlerce mağdur gibi müvekkillerinin de 19 yıl önce Fadıl Akgündüz'e ait firmadan konut satın aldıklarını ve aradan geçen sürede evlerin temeli bile atılmayınca yasal yollara başvurduğunu açıkladı. Hukuk mücadelesi sonunda site yapılacak arazinin icra yoluyla satılmasına karar verildiğini söyleyen Gökpınar, satıştan elde edilecek paranın mağdurlara dağıtılacağını belirtti. 

Bölgede bulunan arazinin gerçek değerinin 40 milyon liranın üzerinde olduğunun altını çizen Gökpınar, arazinin ilerleyen zamanda satılacağına inandıklarını kaydetti. Üçüncü ihalenin ne zaman yapılacağı ise daha sonra açıklanacak.

Jet Fadıl'ın Antalya’daki arsası 8.1 milyon TL'ye icradan satışta!

 


Geri Dön