19 / 04 / 2024

Vasip Şahin: Kapalıçarşı'nın restorasyonu sürüyor!

Vasip Şahin: Kapalıçarşı'nın restorasyonu sürüyor!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. Kapalıçarşı'yı dolaşarak esnafla sohbet eden Şahin, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler'den bilgi aldı.



İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kapalıçarşı esnafının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin karşısında dimdik durduğunu ifade ederek, "Sağ olsunlar o gün evlerinin bulunduğu mahallelerde FETÖ'nün hain darbe karşısında tavırlarını göstermek üzere hepsi tereddütsüz şekilde sokağa çıktılar. Hatta burada bir esnaf kardeşimiz olaylarda şehit düştü." dedi.


Vali Şahin, Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. Kapalıçarşı'yı dolaşarak esnafla sohbet eden Vali Şahin, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler'den bilgi aldı. Şahin, Kökler ile bazı dükkanlara girerek esnafın sorunlarını da dinledi.


FETÖ'cülerin, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olan Kapalıçarşı esnafı Murat Mertel'in akrabalarına da taziye ziyaretinde bulunan Vali Şahin, şehit Mertel için dua etti.


Kapalıçarşı esnafı da Vali Şahin'den, çarşıdaki Karakol Sokak'a "Şehitler" isminin verilmesini talep etti.


Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, Kapalıçarşının dünyanın en tarihi ve en büyük kapalı pazarlarından biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:


"Burası değerimiz. Buranın esnafını özellikle ziyarete geldim. Çünkü 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlerin, karşısında dimdik duran esnafımızın bir kısmı burada iştigal ediyorlar. Sağ olsunlar o gün evlerinin bulunduğu mahallelerde FETÖ'nün hain darbe karşısında tavırlarını göstermek üzere hepsi tereddütsüz şekilde sokağa çıktılar. Hatta burada bir esnaf kardeşimiz olaylarda şehit düştü. Esnaflık bizim toplumumuzu millet yapan ortak mayalardan birisi. Bugün esnafımıza merhaba demiş olduk. Ayrıca desteklerinden dolayı teşekkür ettim. Biliyorsunuz Valilik binasına yapılan baskında da bu civardaki esnafımız olay yerine koştular. Oradaki işgalcilerin, hainlerin, defolmasını sağladılar. Bunun için de ayrıca teşekkür ettim. Esnafımızla dertleştim."


Vali Şahin, gazetecilerin, Kapalıçarşı'nın restorasyon çalışmalarına ilişkin sorusu üzerine, bu çalışmaların devam ettiğini söyledi.


Açıklamanın ardından Kapalıçarşı Yönetim Kurulu binasına geçen Vali Şahin, burada yetkililerle bir süre görüştükten sonra çarşıdan ayrıldı.




AA


Geri Dön