24 / 04 / 2024

Vatandaşa büyük müjde! Artık zam yapılamayacak!

Vatandaşa büyük müjde! Artık zam yapılamayacak!

Merkez Bankası koordinasyonunda, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye, Ticaret, Tarım ve Orman Bakanlığı, TÜİK işbirliğiyle Erken Uyarı Sistemi 30 Eylül tarihine kadar hayata geçirilecek.



Ekonomi reform paketinin en önemli başlıklarıdan biri olan enflasyonla mücadelede bu sene önemli tedbirler devreye alınıyor. Merkez Bankası koordinasyonunda, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye, Ticaret, Tarım ve Orman Bakanlığı, TÜİK işbirliğiyle Erken Uyarı Sistemi 30 Eylül tarihine kadar hayata geçirilecek.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; milyonları çok yakından ilgilendiren fiyat artışı ile ilgili yeni bir düzenleme hayata geçiriliyor. Bu yeni düzenleme ile zam oranları incelenecek.

Sistem için Tarım Bakanlığı'na ait tarımsal üretimin izlenmesi için kurulan teknolojik tesisler, Ticaret Bakanlığı'nın dış ticaret tedbir seti, tedarik zinciri izleme ve iç piyasa ekspertizi, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi araçları, Merkez Bankası'nın fiyat takip uzmanlığı ile güçlü bir yapı inşa ediliyor.

Vatandaşa büyük müjde! Artık zam yapılamayacak!

BU YIL DEVREDE

Arz sistemi, iklim değişikliği, afet ve mahsul ekim davranışındaki değişikliklerin etkilerini azaltmak için kurulacak sistemin ilk ayağı olacak.

Tedarik takip sistemi ile tohumdan hasat dönemine kadar tüm bölgelerde sıcaklık, yağış, don, hastalık gibi riskler anlık olarak tespit edilecek ve ürün bazında tedarik eksiklikleri tespit edilecektir. Böylece kalıcı arz eksikliklerine ilişkin tedbirlerin geliştirilmesi sağlanacak.

Sistem, arz eksikliklerini gidermeye yönelik önlemlerin geliştirilmesine katkı sağlayacak. Tarımsal üretim, fiyatların izlenmesine yönelik veriler kullanılarak ihtiyaç halinde dış ticaret ve vergide tedbirler tespit edilecek.
 

Türk-İş: Açlık sınırı 2 bin 830 lira oldu!

Türk-İş açıkladı! İşte açlık ve yoksulluk sınırı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön