19 / 04 / 2024

Vatandaşa büyük müjde! Motorine indirim geliyor

Vatandaşa büyük müjde! Motorine indirim geliyor

Dövizdeki değişiklikler ve Brent petrol fiyatları sebebiyle akaryakıt fiyatlarında devamlı değişiklik oluyor. Bugün itibarıyla motorin grubunda 68 kuruş indirim yapıldı.



AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Vatandaşa büyük müjde! Motorine indirim geliyor

EDİTÖR NOTU: Bu haber 5 Şubat 2023 tarihinde saat 00.09'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,82 Türk Lirası, Euro 20,35 Türk Lirası, altının gramı ise bin 129 Türk Lirası değerinde.

“Pişman olursunuz” diyen Selçuk Geçer’den tarihi dolar uyarısı!

İslam Memiş paylaştı: İşte doların coşacağı tarih!

EYT'de şartlar belli oldu! İşte Meclis'e gelen kanun teklifi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön