24 / 04 / 2024

Vatandaşa rahat nefes aldıracak! Bilet fiyatları yüzde 50 düşüyor

Vatandaşa rahat nefes aldıracak! Bilet fiyatları yüzde 50 düşüyor

Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamların ardından şehirlerarası otobüs bilet fiyatları da artmıştı. Yaz aylarında yükselen şehirlerarası otobüs fiyatları şimdi ise yüzde 50’den fazla indirimle satışa sunuluyor. İşte tüm detaylar...



“BAKANLIKLA GÖRÜŞTÜK, TABAN FİYAT UYGULAMASI GEREKİYOR”
Bloomberght'de yer alana habere göre, Yıldırım “İstanbul-Ankara arası bir bilet 400 lira iken şimdi ise 150 liraya satılıyor. En sık seyahat edilen bölgelerden İstanbul-İzmir arasında yaz aylarında bilet fiyatları 500-400 lira iken şimdi ortalama 200 liraya inmiş durumda. Firmalar kilometre maliyetinin altında satış yapıyor. Bu hem sürüş güvenliğini olumsuz etkiliyor hem de kalifiye eleman çalıştırmakta zorlanılıyor. Öte yandan vergi kaçırılıyor. Bakanlığın buna müdahale etmesi gerekiyor. Taban fiyat uygulamasını ne kadar doğru bulmasak da bakanlığın kilometre maliyetinin altında bilet satışına izin vermemesi şart” dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön