23 / 04 / 2024

Vatandaşa ucuz kredi müjdesi! Araç, konut ve ihtiyaç kredisi faizlerinde flaş gelişme!

Vatandaşa ucuz kredi müjdesi! Araç, konut ve ihtiyaç kredisi faizlerinde flaş gelişme!

Resmi Gazetede yayımlanan karar doğrultusunda Türk Lirasına dönüşüm hesaplarında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na (TCMB) faiz yetkisi verildi. Peki bu karar ne anlama geliyor? İşte ayrıntılar...



Resmi Gazetede yayımlanan karar doğrultusunda Türk Lirasına dönüşüm hesaplarında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na (TCMB)  faiz yetkisi verildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefer Şener, "Şu an kurdaki dalgalanmanın durmasının ana sebebi bu. Merkez Bankası'na verilen yeni yetkiyle vatandaş daha ucuza konut kredisi, araç kredisi, ihtiyaç kredisi alabilecek." dedi.

Memurlarnet'te yer alan habere göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), bankaların Türk Lirası'na dönüşümü destekleme kapsamında mevduat hesaplarına uygulayacakları azami faiz oranını belirleme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki bu kararın vatandaşa yansıması nasıl olacak? Prof Dr. Sefer Şener konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Faiz yetkisi Merkez Bankası'ndaydı fakat bu yeni düzenleme kur korumalı mevduat sistemimizle alakalı bir durumdur. Sizin döviziniz, altınınız varsa ve kur korumalı modelden yararlanmak istiyorsanız bankaya başvurduğunuzda banka başvurunuzu alıyor ve fark oluşursa bunu Merkez Bankası ödüyordu. TL ile farkı Hazine ve Maliye Bakanlığı ödüyordu.

TL'niz varsa bu sistemden yararlanmak istiyorsanız bir üst limit konulmuştu. Bankalar en fazla yüzde 17'ye kadar mevduat toplanabilir denilmişti. Hem şirketlerin altından ve dövizden dönüşlerinde hem de bireylerin dönüşlerinde bir üst limit yoktu. Bankalar yüzde 21-22'den mevduat topluyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön