29 / 03 / 2024

Vatandaşın borcu gırtlağa dayandı Toplam borç 259 milyar TL

Vatandaşın borcu gırtlağa dayandı Toplam borç 259 milyar TL

Kartlı harcamalar yıllık yüzde 109 artışla 66 milyar TL'ye ulaştı, öte yandan vatandaşın kredi kartı borcu ise 259 milyar TL'ye ulaştı. Enflasyon ve korona virüs nedeniyle e-ticaret artışı kartlı harcamalardaki artışa neden olurken nakit sıkıntısı çeken vatandaş bankalara borcunu ödeyemedi.



Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere göre, banka kartı ve kredi kartı harcama Mayısın son haftasında 66 milyar TL ile rekor kırdı. Kartlı harcamaların bir yıllık artış oranı ise yüzde 109,4’e ulaştı.

Geçen sene aynı dönemde kartlı harcama miktarı 31,5 milyar TL’de kalmıştı.

Tüketici enflasyonu, kartlı harcamalardaki artışa neden olurken, e-ticaretin ve kartlı ödemelerin yaygınlaşması da rakamı yükseltiyor.

Market ve AVM’lerdeki kartlı harcamalar da yıllık yüzde 95,1’lik artışla 12,4 milyar TL’ye yükseldi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön