26 / 04 / 2024

Vatandaşın cebinden oluk oluk para akacak

Vatandaşın cebinden oluk oluk para akacak

Ehliyet ya da pasaport almak isteyenler yıl bitmeden harekete geçin aksi takdirde çok pişman olabilirsiniz. Temmuz ayında yüzde 140'larda açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) baz alınarak açıklanacak Yeniden Değerleme Oranı cep yakacak.



Her yıl 12 aylık Üretici Fiyat Endeksi baz alınarak açıklanan Yeniden Değerleme Oranı bu yıl tarihi bir rekora imza atacak. Yüzde 110 gibi yüksek bir rakama ulaşması beklenen oran A'dan Z'ye her şeyin fiyatını etkileyecek. Geçtiğimiz yıl yüzde 36'lık oran ile son 16 yılın rekoru kırılmıştı bu yıl ise çok daha tarihi bir zam kaydedilmiş olacak.  Açıklanacak oran yeni yılda uygulanacak  vergi artışları, harçlar, damga vergisi, trafik cezaları,  pasaport ve diğer değerli kağıtlar ile emlak vergisi üzerinde etkili olacak.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön