26 / 04 / 2024

Vatandaşın cebini yakından ilgilendiriyor! 100 doların altını görebilir

Vatandaşın cebini yakından ilgilendiriyor! 100 doların altını görebilir

Türkiye'yi de yakından ilgilendiren petrol fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken bir tahmin de S&P Global Platts Petrol Piyasaları Direktörü Spencer Welch, Bloomberg HT’ye yaptığı değerlendirmede geldi.



Yaşanan durumun bir resesyon değil, bir resesyon endişesi olduğunun altını çizen Welch “Özellikle Fed resesyon ve yüksek enflasyon konusunda çok endişeli; buna karşın ikisi ile de aynı anda baş edebilecek bir konumda bulunmuyor. Görünüşe göre yüksek enflasyonun daha büyük bir endişe olduğunu düşünüyor ve faizleri de bununla başa çıkabilmek için yükseltiyor. Bu durum resesyon riskini daha da kötü hale getiriyor” diye konuştu.

Welch, “Dünyadaki herkes enerji fiyatlarının artmasıyla ilgili sorun yaşamakta. Dolayısıyla resesyon korkusu da mevcut. Petrol piyasasına etkisine gelecek olursak, petrol fiyatları biraz aşağıya düşecektir. Çünkü resesyon olduğu zaman insanlar petrole daha az harcama yapar ve talepte azalma görülür. Buna karşın, Ukrayna ile Rusya durumu değişmedi. Bir anda petrol fiyatları varil başına 50 veya 60 dolara inecek diye söyleyemeyiz. Konuştuğumuz şey petrol fiyatlarının potansiyel olarak 100 doların altına inmesi. “ diye konuştu.

https://emlakkulisi.com.tr/altini-olanlar-dikkat-unlu-ekonomist-sifreyi-verdi/711145


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön