29 / 03 / 2024

Vebitcoin’in patronu İlker Baş nasıl battıklarını anlattı!

Vebitcoin’in patronu İlker Baş nasıl battıklarını anlattı!

Thodex’in sahibi 2 milyar dolar vurgun yaptı. Kripto paradan kaçış başladı. Vebitcoin’in patronu İlker Baş, borçlarını ve nasıl battıklarını anlattı...



Thodex'in sahibi 2 milyar dolar çarptı. Kripto paradan kaçış başladı. Takvim'de yer alan habere göre; Vebitcoin'in patronu İlker Baş, nasıl battıklarını anlattı: 90 binin üzerinde kayıtlı kullanıcım var. Ortalama işlem hacmi ise 800 milyon lira. Bunun binde 2'sini komisyon olarak alıyorum. Thodex'in sahibi kaçınca, herkes parasını çekmek istedi. 80 milyonu aynı anda ödeyemedim. Çünkü elimde 8 milyon civarında para vardı.''

Vebitcoin'in 'Baron' ismiyle bilinen İlker Baş'ın 'Hanımağa' diye tanınan eşi Güliz Baş da bahis çetesinden yargılandı.

Arnavutluk'a kaçan Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven'in (altta) ardından kız kardeşi Serap da gözaltına alındı.

Vebitcoin’in patronu İlker Baş nasıl battıklarını anlattı!

DÜZENLEME BU HAFTA

- Kripto para tanımı netleştirilecek.
- Alım-satıma hukuki çerçeve gelecek.
- Gözetim mekanizması kurulacak.
- Komisyon geliri vergilendirilecek.

Thodex'in CEO'su Fatih Faruk Özer, çarşamba gecesi tüm borsa sistemini dondurdu. 2 milyar dolarla Arnavutluk'un başkenti Tiran'a kaçtı. Arkasında 391 bin mağdur bıraktı. Yüzyılın vurgunu olarak bilinen kriptoda büyük kopuş başladı. Vebitcoin isimli platform, cuma akşamı kepenkleri indirdi.

CEO İlker Baş, "Panik yok" tweeti atsa da MASAK tüm hesaplarını kapatma kararı aldı. Kripto İlker, Muğla'da eşi Güliz Baş ile beraber gözaltına alındı. Soruşturmada yer alan detaylar ise şok etti. Çünkü aile, baştan sona suça batmıştı! Buna göre 'Hanım ağa' lakaplı Güliz Baş, 3 arkadaşıyla beraber 2014 yılında sosyal medyada yaptığı iddaa dolandırıcılığı karşısında 'Zenginler Kulübü'nü açtı. 

Vebitcoin’in patronu İlker Baş nasıl battıklarını anlattı!

AİLE BOYU GÖZALTI

Thodex soruşturmasına hızla devam ediliyor. Faruk Fatih Özer'in şirkette çalıştığı öğrenilen kız kardeşi Serap Özer, Kocaeli'de ele geçirildi. "Kardeşim beni de çarptı" diye konuşan ağabey Güven Özer de Pendik'te enselendi. 69 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada, 11 kişi aranıyor.

4 ÜLKEYE EKİP GİTTİ

Emniyet, Özer'in yakalanması amacıyla 5'er kişinin oluşturduğu 4 teknik ekip kurdu. Ekipler Arnavutluk, Karadağ, Kosova ve K. Makedonya'ya gönderildi.

Vebitcoin’in patronu İlker Baş nasıl battıklarını anlattı!

90 BİN ÜYE MAĞDUR

İlker Baş, polis tarafından yapılan sorgusunda kripto para ile aylık gelirinin 1 milyon 500 bin lira olduğunu duyurdu. Baş, "15 bin lirayı ailem, kalanını şirket için kullanıyorum. 90 bin kayıtlı kullanıcı var. Şirketin işlem hacmi aylık 600-800 milyon lira arasında... Bunun binde 2'sini komisyon olarak alıyorum. Bugüne kadar 135 milyon ödeme gerçekleştirdik. Thodex'in sahibi kaçınca, müşteriler bakiyelerini çekmek istedi. Yaklaşık 80 milyon tutarı ödeme şansımız olmadı. Elimizde 8 milyonluk ürün kalınca siteyi kapattık" açıklamasında bulundu.

Vebitcoin CEO'su İlker Baş gözaltına alındı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön