19 / 04 / 2024

Vecdi Gündoğdu: 17 milyon fakire ev verilmeli!

Vecdi Gündoğdu: 17 milyon fakire ev verilmeli!

Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu TBMM Başkanlığına verdiği önerge ile Suriyeli Mültecilere TOKİ Konutlarından ev verilecek olmasını eleştirerek, hükümetin 17 milyon fakir bulunan ülkede Suriyelilere ev verilmesinin ne denli doğru olduğunu ifade etti.



Suriyeli mültecilere  TOKİ  Konutlarından ev verilecek olmasını eleştiren Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, önergesinde, "AKP Hükümetlerinin yıllardır izlediği dış politika ülkemizi, vatandaşlarımızı ciddi sıkıntılar içerisine sürüklemiştir. 


Dönemin başbakanı ve dışişleri bakanı sıfır sorun diye yola çıkmış fakat sorunsuz komşumuz kalmamıştır. 3 saatte Suriye'ye girer Şam'ı da alırız sözlerinden, 3-3,5 milyon Suriyelinin Türkiye'de nasıl barınacağı noktasına gelinmiştir. AB ile anlaşmalar yaparak mülteci sorunu çözdük diyen Sayın Başbakan bugün görevden ayrılmak zorunda bırakılmıştır. 


Yıllardır izlenen hatalı politikalar sonucu 4-5 yıldır ülkemize gelen mülteciler ülkemizin dört bir yanında özelliklede sınır illerimizde ciddi güvenlik riskleri oluşturmakta, vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik sorunlarla karşılaşmasına neden olmaktadır. 


Bu doğrultuda; 


1-6 milyon işsiz. 17 milyon fakir vatandaşımız bulunduğu Ülkemizde milyonlarca vatandaşımızın başını sokacak evi dahi yok iken Sayın Cumhurbaşkanının Suriyeli mültecilere TOKİ konutları verilmesi önerisini Hükümet olarak doğru buluyor musunuz. Hükümet olarak böyle bir çalışmanız var mı. var ise ne zaman neler yapacaksınız? 


2-Ülkemize gelen 3.5 milyon Suriyelinin şu an itibariyle tam olarak nerede, ne kadar sayıda barındığı resmi olarak belirlenemezken. 

ciddi güvenlik sorunlarını çözüme kavuşturamazken Sayın Cumhurbaşkanın Suriyelilere vatandaşlık verilmeli önerisini Hükümetiniz doğru buluyor mu, doğru buluyor ise bu konuda neler yapacaksınız? 


3-13 yıllık iktidarlarınız döneminde her zaman milli iradenin, seçmenin, vatandaşlarımızın görüşlerine değer verdiğiniz iddiaları doğrultusunda, yaklaşık 3.5 milyon Suriyeli mültecilere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmesi konusunda Referandum yapmayı düşünüyor musunuz, bu konuda Hükümetiniz hangi çalışmaları yapıyor?"dedi. 



Son Haber


Geri Dön