19 / 04 / 2024

Veraset ve intikal vergisi 1. taksit ödemesi son günü!

Veraset ve intikal vergisi 1. taksit ödemesi son günü!

Miras Hukuku'na göre Veraset ve intikal vergisi 3 sene boyunca senede 2 eşit taksitte ödenebiliyor. İşte, veraset ve intikal vergisi 1. taksit ödemesi son günü!



Veraset ve intikal vergisi 1. taksit ödemesi son günü!

Yakınından miras kalan kimselerin vergisel yükümlülükleri bulunuyor. Bu yükümlülükler arasında ise veraset ve intikal vergisi yer alıyor. Bu vergi; Türkiye Cumhuriyeti uyruğunda bulunan şahıslara ait mallar ile Türkiye’de bulunan malların veraset yoluyla veya herhangi bir suretle ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödeniyor.


Ölüme bağlı tasarrufları halleri ile hibe yolu ile veya herhangi bir tarzda olan ivazsız iktisap durumlarında karşımıza çıkan bu vergiyi, malın iktisap ettiği şahıs ödüyor. Peki, Veraset ve intikal vergisi 1. taksit ödemesi son günü ne zaman?


Veraset ve intikal vergisi, tahakkukundan itibaren üç yılda her yıl Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere toplam altı eşit taksitte ödenebiliyor. 


Örneğin, ölüm 1 Şubat 2014 tarihinde gerçekleşmiş ve mükellef Nisan ayında beyanda bulunmuşsa ödemeleri Mayıs ve Kasım aylarında vergi ödemesi gerekiyor. Mükellefin Mayıs ayı içinde beyanda bulunması halinde ise taksitler Kasım ayında başlayacak.


Veraset ve intikal vergisinin yurt dışından posta havalesi ile gönderilebiliyor.  2015 yılı için  Veraset ve intikal vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 1 Haziran olarak karşımıza çıkıyor. 


Veraset ve intikal vergisi oranları 2015!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön