29 / 03 / 2024

Vergi dışı gelirde hedef 119 milyar lira!

Vergi dışı gelirde hedef 119 milyar lira!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, vergi dışı gelirlerin, bu yıl hedefin 21,7 milyar lira üzerinde gerçekleşerek 119 milyar lira olmasının öngörüldüğünü söyledi...



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile ilgili yaptığı sunumda, Yeni Ekonomi Programı (YEP) ve Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında alınan ilave tedbirlerle enflasyonun kademeli olarak azaltılmasını hedeflediklerini söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Albayrak, vergi dışı gelirlerin, bu yıl hedefin 21,7 milyar lira üzerinde gerçekleşerek 119 milyar lira olmasının öngörüldüğünü belirtti. Albayrak, "Bunda kamu bankalarından elde edilen temettü gelirlerinin bütçe hedefinin 4,4 milyar lira üstünde gerçekleşmiş olmasıyla bedelli askerlik ve imar barışından tahsil edilmesi beklenen 9 milyar lira ve 6 milyar lira tutarlarındaki gelirlerin etkili olacağını düşünüyoruz." dedi. 

 


Geri Dön