24 / 04 / 2024

Vergi yapılandırma başvuruları bayramda yapılabilecek!

Vergi yapılandırma başvuruları bayramda yapılabilecek!

Gelir İdaresi Başkanlığı, yeniden yapılandırma başvurularını Ramazan Bayramı süresince de internetten almaya devam edecek...



Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB), yeniden yapılandırma başvuruları 31 Temmuz’a kadar yapılabiliyor. Bu imkandan yararlanmak isteyenler www.gib.gov.tr, e-devlet (www.turkiye.gov.tr) ve vergi daireleri üzerinden yapılandırma başvurusunda bulunabiliyor. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, GİB, vatandaşların vergi dairelerinin kapalı olduğu Ramazan Bayramı süresince de yeniden yapılandırma başvurularını online olarak yapabilmelerine olanak sağladı. 

Emlak vergisi de dahil 31 Mart ve öncesi döneme ait borcu olan vatandaşlar bayramda başvurularını www.gib.gov.tr üzerinden gerçekleştirebilecek. Vadesi 18 Mayıs’tan önce olan ecrimisil, kaynak kullanım destekleme fonu ve diğer kamu alacakları da kapsamda yer alıyor.

100 LİRANIN ALTI SİLİNİYOR

Yapılandırmadan yararlanan vatandaşlar, borç aslını ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi esas alınarak hesaplanan tutarı ödemesi halinde, gecikme faizini, zammını ve vergi cezalarını ödemiyor. 

Vergi aslına bağlı olmayan cezaların yüzde 50’sinin ödenmesi durumunda da kalan yüzde 50’si tahsil edilmiyor. Vadesi 31 Aralık 2013 tarihinden önce olan 100 lira ve altındaki borçlar ise başvuru aranmadan siliniyor.

 


Geri Dön