26 / 04 / 2024

Vestel, Japon dev için üretim yapacak!

Vestel, Japon dev için üretim yapacak!

Vestel, Japon dev için üretim yapacak. Vestel Japon Sharp markası lisansı altında beyaz eşya ürünlerinin geliştirilmesi, üretimi ve Avrupa’da satış ile pazarlamasını kapsayan işbirliği anlaşması imzaladı.



Vestel Elektronik’in bağlı ortaklığı Vestel Ticaret, Vestel beyaz eşya fabrikalarında ve Sharp’ın Asya’daki tesislerinde üretilen ürünlerin Sharp markası altında Avrupa’da münhasır satıcısı olacak. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, lisans anlaşmasının 5 yıl süreli olduğunu ve beyaz eşya ile küçük ev aletlerini kapsadığını belirtti. 

 

Erdoğan, “Sharp’la birlikte sadece rekabet gücümüzü artırmakla kalmayacağız, Avrupa’daki pazar payımızı da hızla büyüteceğiz. Son 16 yıldır Türkiye’nin ihracat lideri unvanını elinde bulunduran Vestel’in bu anlaşmaya imza atması bizim için büyük bir gurur. 5 yıl süreli bu lisans anlaşmasının Vestel adına başarılı sonuçlar doğuracağından ve anlaşmanın devamlılığının sağlanacağından hiç şüphemiz yok” açıklamasını yaptı. 

 

28.7 milyar $’lık ciro

 

LCD TV’lerin dünyadaki ilk geliştiricisi olarak tanınan Sharp, 2013’ü 28.7 milyar dolarlık ciroyla tamamladı. Sharp’ın toplam cirosunun yaklaşık 3 milyar doları beyaz eşya satışlarından geliyor. Sharp’ın piyasa değeri 26 Eylül itibarıyla 4.9 milyar dolar.


Vatan


Geri Dön