29 / 03 / 2024

Veysel Eroğlu: 268 baraj ve gölet yaptık!

Veysel Eroğlu: 268 baraj ve gölet yaptık!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Şu an için yeterince suyumuz var. Ancak suyumuzu ekonomik ve akıllıca kullanmalıyız. Şunu asla unutmayalım 'su zengini' bir ülke değiliz. Bu yüzden suya sürekli yatırım yapan bir bakanlığız" dedi




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu yıl yağışlarda azalma olduğu ortada ancak tüm tedbirleri aldık" dedi.


Bakan Eroğlu, Uşak programı kapsamında geldiği Banaz ilçesi'nde Uşak Valisi Settar Yavuz, milletvekilleri İsmail Güneş, Mehmet Altay ve Belediye Başkanı Zafer Arpacı tarafından karşılandı. 


Banaz Belediyesi'ni ziyareti sırasında gazetecilerin "yaşanan yağış azlığı" ile ilgili sorusunu yanıtlayan Bakan Eroğlu, 1 Ekim 2013-24 Nisan 2014 tarihleri arasındaki yağışların uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 29 azaldığını belirterek, "Tüm tedbirleri alıyoruz. kimse merak etmesin, halkımızı susuz bırakmayacağız" dedi.


Bu doğrultuda bürokratlarıyla toplantı yaptıklarını kaydeden Eroğlu, "B planına geçip-geçmeyeceğimiz konusunda bakanlıkta bir toplantı yaptık. Özellikle içme ve kullanma suyunda sıkıntı yaşanmaması için neler yapabileceğimizi ele aldık. Hidroelektrik santrallerinde geçen seneki elektrik üretimini sağlamak için neler yapabileceğimizi değerlendirdik" ifadesini kullandı.


Eroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:


"Şu an için yeterince suyumuz var. Ancak suyumuzu ekonomik ve akıllıca kullanmalıyız. Şunu asla unutmayalım 'su zengini' bir ülke değiliz. Bu yüzden suya sürekli yatırım yapan bir bakanlığız. Bakınız 268 baraj ve gölet yaptık. Şimdi 1000 günde 1000 gölet projesini hayata geçiriyoruz. Bu baraj ve göletler coğrafi ve iklim özelliklerimizin bir mecburiyeti. 5,5 milyon hektar yani 55 milyon dekar alanı sulanabilir haline getirdik. Eski sulama tekniklerini artık kullanmıyoruz, kapalı devre sulama sistemleriyle tarım arazilerimizi suluyoruz. Suyumuzu akıllıca kullanıyoruz. Vatandaşlarımızın bu gibi durumları düşünmesine gerek yok, onların yerine biz düşünüyoruz, gerekeni yapıyoruz."


Eroğlu, önümüzdeki günlerde yurt genelinde yağışlı bir havanın etkili olacağını, vatandaşların suyu akıllıca kullanmalarını istedi. Hamamboğazı mevkisindeki turizm alanında A sınıfı mesirelik alanı inşa edeceklerini belirten Eroğlu, bölgeye turizm yatırımcılarının çekilmesi için her türlü desteği sağlayacağını ifade etti. 


Ziyarette Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, Eroğlu'na kilim ve çeşitli hediyeler verdi.



AA




Geri Dön