28 / 03 / 2024

Veysel Eroğlu: 87 baraj ve gölet inşa edeceğiz!

Veysel Eroğlu: 87 baraj ve gölet inşa edeceğiz!

Bakan Eroğlu Balıkesir'de: "Burada bizim şu anda işletmede 22 tane barajımız var, 33 tane daha inşa edildi. Dolayısıyla baraj ve göletlerin toplam sayısını 87'ye yükselteceğiz, 87 baraj ve gölet inşa edeceğiz." dedi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Burada bizim şu anda işletmede 22 tane barajımız var, 33 tane daha inşa edildi. Dolayısıyla baraj ve göletlerin toplam sayısını 87'ye yükselteceğiz, 87 baraj ve gölet inşa edeceğiz. Bu gerçekten müthiş bir rakam. Balıkesir, en çok baraj ve gölet inşa edilen il unvanını alacak." dedi.


Bir dizi açılış ve temel atma törenine katılmak için Balıkesir'e gelen Eroğlu, Burhaniye ilçe Belediyesi'ni ziyaret etti, Belediye Başkanı Necdet Uysal'dan brifing aldı.


Seçimlerden önce bölge halkının Reşitköy Barajı'nın yapılmasını talep ettiğini anımsatan Eroğlu, "Allah'ın izniyle yapacağız' dedik. O gün projeye başladık. Aslında başkan da söylemeyecekti ama bir işaret verdi. Tabii bu baraj olunca 7-8 yıl su ölçümü, 2 yıl planlaması, 1 yıl proje dolayısıyla 10 yılda ancak başlar ama biz bunu hemen ihale ettik. Projeler bitti, inşaat ihalesi yapıldı. Şimdi inşallah baharda, uygun bir mevsimde gümbür gümbür temel atacağız. Hatırladığım kadarıyla 48 bin 500 dekar araziyi sulayacak gerçekten çok verimli bir proje. Aslında bana göre bunun çok daha önce yapılması lazımdı." diye konuştu.


Balıkesir'e heybeleri dolu geldiklerini anlatan Bakan Eroğlu, "Balıkesir'e hakikaten hayal edilememiş yatırımlar yapıldı. Hükümetimiz buraya 23 milyar liralık yatırım yaptı. Bunlar içinde bizim yatırımlarımızın gerçekten büyük yeri var. İnşallah yatırımları daha da artıracağız." değerlendirmesinde bulundu.


- "Balıkesir, en çok baraj ve gölet inşa edilen il unvanını alacak"

Balıkesir'e 3 katrilyonluk yatırım yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:


"Bütün dere ıslahları, barajlar, göletler, ormancılık faaliyetleri yapılıyor. Burada ben size bir müjde vermek istiyorum. Özellikle burada sulama çok önemli. Sulama olmazsa verim alınamıyor. Sulama olduğu zaman zirai gelir 3-4 misli artıyor. Bunun farkındayız. Dolayısıyla Balıkesir'i kesinlikli barajlar ve göletler diyarı yapacağız. Burada bizim şu anda işletmede 22 tane barajımız var, 33 tane daha inşa edildi. Dolayısıyla baraj ve göletlerin toplam sayısını 87'ye yükselteceğiz, 87 baraj ve gölet inşa edeceğiz. Bu gerçekten müthiş bir rakam. Balıkesir, en çok baraj ve gölet inşa edilen il unvanını alacak. Sulamalarda da yaklaşık 91 sulama tesisi ve bütün dereleri ıslah ediyoruz. Bu kapsamda inşallah 48 tane dereyi de ıslah etmiş olacağız."


Bakan Eroğlu, 30 tesisin temelini atmak için bölgeye geldiklerini hatırlatarak, toplam maliyeti 175 milyon lira olan yatırımlarla bölgeye adeta yatırım yağacağını kaydetti.


Daha önce burada 106 müjde verdiğini de anımsatan Eroğlu, "Bunun toplam rakamı 1 milyar 210 milyon lira. Bu sefer gelirken de 29 tane müjdeyle geldik ve bu da 223 milyon lira. Dolayısıyla bununla birlikte yaklaşık 1,5 milyar lira, 3 katrilyonluk müjde oluyor. Daha önce verdiğimiz 106 müjdenin 55 tanesi bitti. Gümbür gümbür bütün söz verdiğimiz eserleri yapıyoruz, Allah'ın izniyle yapacağız." ifadelerini kullandı. 


AA


Geri Dön