24 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: 5 ayda 418 tesisin temeli atıldı!

Veysel Eroğlu: 5 ayda 418 tesisin temeli atıldı!

Veysel Eroğlu, "5 aylık sürede toplam 418 adet tesis ve eserin temel atma ve açılışlarını gerçekleştirdik. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli ise 3,5 milyar lirayı aşıyor" dedi.



Bakanlık olarak sloganlarının "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Zamanla Yarışıyor" olduğunu belirten Veysel Eroğlu, "Haziran ayının başından itibaren yaklaşık 5 aylık süre zarfında büyük çoğunluğu Bakanlığıma ait olan toplam 418 adet tesis ve eserin temel atma ve açılışlarını gerçekleştirdik. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli ise 3,5 milyar lirayı aşıyor" dedi.


Ülke genelinde hükümet olarak geçmişte hayal bile edilemeyecek yatırımları bir bir hayata geçirdiklerinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Vatandaşlarımız da bu yatırımların yapıldığının farkında ve bu sebepten dolayı 1 Kasım seçimlerinde istikrardan yana oyunu kullandı. Son 13 yılda olduğu gibi bundan sonra da Bakanlık olarak sulamadan enerjiye, ormancılık çalışmalarından meteoroloji yatırımlarına, tabii güzelliklerimizin korunmasından içme suyuna kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın çalışma alanına giren her alanda yatırımlarımız bütün hızıyla devam edecek" dedi.


İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Haziran ayının başından bu tarafa geçen yaklaşık 5 aylık süre zarfında bizzat kendisinin 418 adet eserin toplu açılış ve temel atma merasimlerini gerçekleştirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:


"Bu 418 eserin toplam yatırım bedeli 3,5 milyar lirayı aşıyor ve bu eserlerin büyük çoğunluğu Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yaptığı yatırımlardan oluşuyor. Bu merasimleri 17 farklı ile giderek oradaki vatandaşlarımızla birlikte coşku içinde gerçekleştirdik. Bu illere sadece bu tesisler için gitmedik. Ayrıca ziyaretlerimiz ve incelemelerimiz de oldu."


"BASİT BİR KULÜBENİN AÇILIŞINA NEREDEYSE BAKANLAR KURULU GİDERDİ"


Bu illere giderken başka illerde de Bakanlığına ait tesislerin açılış ve temel atma merasimlerinin diğer bakan ve milletvekilleri tarafından yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Eroğlu, "Bakanlık olarak o kadar çok yatırım yapıyoruz ki ben bu yatırımların açılış ve temel atmalarına yetişemiyorum. Eski Türkiye'nin halini şöyle bir hatırlayalım. Bu yatırımları yapmak mümkün müydü? Basit bir kulübenin açılışına neredeyse Bakanlar Kurulu giderdi. Nereden nereye" ifadelerini kullandı.


28 İLDE 558 TESİSİN AÇILIŞI YAPILARAK TEMELLERİ ATILDI


Diğer bakan ve milletvekillerinin 11 farklı ilde temel atma ve açılış yaptığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu arkadaşlarımız toplam yatırım bedeli 2 milyar 214 milyon liralık 140 adet tesisin açılış ve temel atmalarını gerçekleştirdi. Netice olarak Haziran ayından bu tarafa bakan ve milletvekili arkadaşlar ile birlikte toplam 28 ilde 558 tesisin açılış ve temel atması yapılmıştır. Bu tesislerin yatırım bedeli ise 5 milyar 718 milyon lirayı buluyor" şeklinde konuştu.


"TOPLU TEMEL ATMA VE AÇILIŞ MERASİMİ GELENEĞİNİ BAŞLATTIK"


Bakanlığının sloganına uygun olarak zamanla yarıştığının altını çizen Bakan Eroğlu, "Bütün Türkiye'de yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Tamamladığımız tesislerin açılışlarını tek tek yapmamız bile mümkün olmuyor. Bu yüzden toplu temel atma ve açılış merasimi geleneğini başlattık. Artık tesisleri toplu olarak hizmete alıyoruz. Ayrıca temelini attığımız tesisin açılış tarih ve saatini temel atarken veriyoruz. Eskiden böyle şeyler mümkün değildi. Basit bir baraj 20-30 yılda tamamlanabiliyordu. Şimdi aynı göleti sulamasıyla birlikte 18 ayda tamamlıyoruz. Millete hizmet böyle olur" değerlendirmesinde bulundu.


Milat


Geri Dön