19 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: ODTÜ arazisinde kesilen ağaçların 5-10 katını dikeriz!

Veysel Eroğlu: ODTÜ arazisinde kesilen ağaçların 5-10 katını dikeriz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arazisindeki yol güzergahı çalışmalarına ilişkin "Mesele ağaç meselesi değil, orada kesilen ağaçların 5-10 katını dikeriz, merak etmesinler" dedi...



Afyonkarahisar programının son gününde merkeze bağlı Gebeceler beldesini ziyaret eden Eroğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin ODTÜ'deki yol yapım çalışmalarıyla ilgili sorusu üzerine Eroğlu, "ODTÜ'de gereken yapıldı. Ankara'da yollar yapılmazsa ODTÜ'ye ulaşmak bile mümkün olmaz. Neticede Eskişehir yolu trafik açısından çok yoğunlaştı. Dolayısıyla mesele ağaç meselesi değil, orada kesilen ağaçların 5-10 katını dikeriz, merak etmesinler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ Rektörlüğü anlaştı" diye konuştu.


- Ormanlık alanda artış 


Eroğlu, dünyada azalan orman varlığının Türkiye'de arttığına dikkati çekti.


Türkiye'nin ağaçlandırmada örnek ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:


"Son 10 yılda, ormanlık alanımız 9 milyon dekar arttı. Odun servetimiz ise 10 yıl önce 1.2 milyar metreküpken, şimdi geçen yıl sonunda, 1.5 milyar metreküpe yükseldi. Türkiye'yi ağaçlandırmada görüyorsunuz. Afyonkarahisar'ın dağlarına bakın, yeşillendiğini herkes görecek. Son 10 yılda Afyonkarahisar'da muazzam bir ağaçlandırma seferberliği başlattık. Ormanlık alan yüzde 12'den yüzde 23'e çıktı. Neredeyse yüzde 100 arttı. Dünyada 'ağaçlandırma' denince akla Türkiye geliyor. Fidan üretimi geçmiş iktidarlara göre 7 misli arttı. Ağaçlandırmada bizimle hiç kimse yarışamaz. Merak edilmesin, biz her tarafı ağaçlandırıyoruz."


Öte yandan Gebecelerli vatandaşlarla bayramlaşmak için belde alanına gelen ve burada AK Parti bayraklarını gören Eroğlu, törenin "parti bayramlaşması" olarak algılanmaması için bayrakların alandan kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine parti bayrakları, AK Parti Belde Teşkilatı binasına götürüldü. 


Bayramlaşmanın ardından Eroğlu, 2008'de Şırnak'ta çıkan çatışmada şehit olan Onbaşı Yakup Suna'nın babası Ömer Suna ile bir süre görüştü.


AA


Geri Dön