26 / 04 / 2024

Viaport ABD'de ikinci AVM'sini aldı!

Viaport ABD'de ikinci AVM'sini aldı!

Türkiye'nin 'outlet' konseptli en büyük alışveriş merkezi Viaport ABD'deki ikinci yılında ikinci alışveriş merkezini de bünyesine kattı.



Türkiye'nin 'outlet' konseptli en büyük alışveriş merkezi Viaport'tur. İstanbul Kurtköy'de 2008 yılında açıldığında "Burası iş yapar mı" denilen AVM, şimdi Türkiye'nin en çok satış yapan outlet AVM'si oldu.


Alışveriş merkezi yatırımcıları ve ekonomi dünyası Ankaralı Bayraktar Group'u bu yatırımıyla yakından tanıdı. Kayserili Emin Bayraktar'ın temelini attığı grup müteahhitlikle büyüdü; AVM yatırımlarıyla adını duyurdu diyebiliriz. AVM yatırımlarında grubun görünen yüzü, Emin Bayraktar'ın küçük oğlu Coşkun Bayraktar... 1975 doğumlu Coşkun Bayraktar aynı zamanda grubun gayrimenkul geliştirici şirketi Via Properties'in yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. Bu şirket AVM'nin yanı sıra otel, konut ve eğlence merkezi yatırımlarını yönetiyor. Sektörde önemli yatırımlara imza atıyor. Via Properties, İstanbul Kurtköy'de Viaport Outlet Shopping'i 1.2 milyar TL yatırımla açmıştı. 2013'te Türkiye'nin ilk 'roller coaster'ını içinde bulunduran tema park ve alışveriş merkezi Vialand'ı 1.2 milyar TL'ye hayata geçiren şirket,


Gaziosmanpaşa'daki 2 bin konutluk Viaport Venezia adlı Venedik konseptli projeyi de inşa etti.Bayraktar Ailesi yalnızca yurtiçindeki değil yurtdışındaki fırsatları da kovalıyor. Hatırlanacağı gibi Via Properties, geçen yıl, ABD'de 150 milyon dolara Lake Square Mail adlı bir alışveriş merkezini almıştı. Arkadaşımız Mehtap Halıcı'nın öğrendiğine göre, ABD'deki ikinci yılında ikinci alışveriş merkezini de sessiz sedasız bünyesine kattı. Via'nın aldığı alışveriş merkezi New York kentindeki Rotterdam Square Mail. Şirket bu AVM'yi ABD'Iİ Kohan Retail Investment Group'tan satın aldı, iki firma arasında yapılan anlaşma gereği satış fiyatı açıklanmadı. Edindiğimiz bilgilere göre, Via yeni AVM'sine 10 milyon dolarlık yeni bir yatırım yapmayı planlıyor. Bu yatırımlar 2 bin 500 metrekarelik bir akvaryum ve 3 bin metrekarelik bir eğlence merkezi olacak. 1988 yılında açılan Rotterdam Square Mail, 84 bin metrekarelik alana sahip. Alışveriş merkezinde 80 mağaza, yedi sinema salonu ve 10'dan fazla restoran var.


Para


Geri Dön