26 / 04 / 2024

Viatrans Quasar İstanbul Mipim 2013'te yabancılara tanıtılacak!

Viatrans Quasar İstanbul Mipim 2013'te yabancılara tanıtılacak!

Firma: Viatrans – Meydanbey

Viatrans’ın İstanbul’un yeni kültür sanat ve moda merkezi olacak karma projesi Quasar İstanbul, Türkiye’den sonra Mipim 2013 Fuarı’nda ilk kez uluslararası yatırımcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor



Tüm dünyanın merakla beklediği ve Türkiye’nin onur ülkesi olduğu gayrimenkul fuarı Mipim 2013, ana fuar binası Riviera Hall’da Lerins salonu LR2 03 numaralı stantta ilklerin ve lüksün projesi Quasar’ı ağırlayacak. 


Viatrans, yüzde yüz İsviçre fonlu bir firma olarak Türkiye'de gerçekleştirdiği ilk gayrimenkul yatırımı olan İstanbul’un yeni kültür sanat ve moda merkezi karma projesi Quasar’ı, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen Türkiye’nin de onur konuğu olduğu gayrimenkul yatırım fuarı Mipim 2013’te 12-15 Mart tarihleri arasında ilk kez yabancı yatırımcılarla buluşturuyor.  


Şubat ayı içerisinde Quasar’ın Türkiye’deki proje lansmanını gerçekleştiren Viatrans, yabancı yatırımcılara ilk kez Mipim Fuarı’nda sunacağı projesinin tanıtımı için dünyaca ünlü iç mekan tasarımcısı Marcel Wanders’in proje özel tasarımlardan birkaçını da fuarda sergileyecek. 


‘İlk’lerin ve ‘lüks’ün merkezi, gökyüzündeki en parlak yıldız Quasar uluslararası yatırımcıların karşısına çıkıyor

Viatrans - Meydanbey Ortak Girişimi’nin Mecidiyeköy’deki tarihi likör arazisinde hayata geçirdiği karma projesi Quasar İstanbul’u metrekaresi 6 bin ile 10 bin 750 dolar arasında değişen fiyatlardan konut üniteleri yer alıyor. 23 bin 700 metrekare arazi üzerine konumlandırılan karma proje Quasar İstanbul, 189 bin 620 metrekare toplam inşaat alanında 75 ile 765 metrekare arasında değişen 257 konut ile 58 ofis, 4 kafe ve 17 mağazanın yer aldığı toplam 4 bin 300 metrekarelik sosyal alan katından oluşacak. Türkiye’deki lüks kavramını Avrupa’nın lüks anlayışıyla birleştirerek bir düş merkezini hayata geçiren Quasar İstanbul; dünyada 20 ülkede 66 oteli bulunan ünlü 5 yıldızlı otel ve rezidans zincirlerinden Fairmont Hotels’i de Türkiye’ye getiriyor. Dünyada ilk ofis hizmetini Quasar projesinde gerçekleştirecek Fairmont Hotels’de toplam 210 oda yer alacak. Lüksün merkezi olarak konumlandırılacak projenin beş yıldızlı otel konforuna sahip Quasar Rezidans, sıra dışı tasarımları ile dünyada adından söz ettiren iç mekan tasarımcısı Marcel Wanders tarafından tasarlanıyor. Ayrıca eski likör fabrikası binası da yine tarihi dokusuna ve tasarımına sadık kalınarak Emre Arolat Mimarlık tarafından restore edilerek Quasar İstanbul’un yeni kültür sanat merkezi olarak hizmet verecek. 500 Milyon İsviçre Frangı yatırım ile hayata geçirilen Quasar İstanbul projesi tamamlandığında; Quasar Rezidans, Fairmont Quasar İstanbul, Fairmont Quasar Rezidans, Fairmont Ofisleri, kültür-sanat-moda merkezi olarak hayata geçirilen tarihi likör fabrikası, asırlık bir geçmişi bünyesinde barındıran çınar korusu ile İstanbul’a ayrıcalıklı bir dünya sunacak. 


0212 275 63 00


Geri Dön