28 / 03 / 2024

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin 3. kitabı Eğitim Yapıları yayımlandı!

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin 3. kitabı Eğitim Yapıları yayımlandı!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin 3 yıl önce başlattığı “ VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi ” kapsamında hazırlanan “ Eğitim Yapıları ” başlıklı 3. kitap yayımlandı.



Türkiye’deki farklı eğitim tekniklerinin yapılarla birlikte incelendiği  kitap, “eğitim yapıları” için tasarlanmış mimari projelerin dikkat çeken örneklerini bir araya getiriyor. Kitapta, Türkiye’de 2000 yılı sonrasında inşa edilen okul öncesi eğitim yapıları, kampüsler, teknoparklar, ArGe merkezleri gibi eğitimle doğrudan ilişkili yapılardan oluşan 49 projelik bir seçki yer alıyor. Editörlüğünü Banu Binat ve Neslihan Şık’ın yaptığı, Aydan Balamir, Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Prof. Dr. Haydar Karabey ve Sevinç Atabay’ın yazılarıyla katkıda bulunduğu kitapta, her proje için kendi mimarının yorumunun yanı sıra, tüm projeler için N. Müge Cengizkan’ın değerlendirmeleri yer alıyor. 


Gençlerin yetiştirildiği, yeni ürün ve teknolojilerin geliştirildiği eğitim yapılarına odaklanan çalışma; geleceğimizin hangi ortamlarda tasarlandığı ve hangi yeni değerlerin yaratıldığı konusunda önemli ipuçları veriyor. Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan kitaba,www.vitracagdasmimarlikdizisi.com adresinden dijital olarak da ulaşmak mümkün.


VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi; farklı yapı türlerini eksen alarak, Türkiye çağdaş mimarlık ortamını belgelemeyi, tartışmayı ve yeni çalışmalar için zemin oluşturmayı hedefliyor.


Proje, her yıl konu özelinde, sergi, öğrenci atölyeleri, gezi gibi farklı etkinliklerle zenginleştirilerek tüm yıla yayılıyor.


VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi Eğitim Yapıları

Editör                   : Banu Binat, Neslihan Şık

Eleştirmen             : N. Müge Cengizkan

Sanat Yönetmeni   : Erkan Nazlı

Tasarım                 : Zekiye Nazlı

Grafik Uygulama    : Kenan Öztürk

Düzelti                   : Bahar Siber

Çeviri                     : Didem Özdel

Çeviri Düzelti          : Garrett Hubing

 



Geri Dön