20 / 04 / 2024

Vodafone Arena'nın inşaatını hızlandırmak için tribünlerin isim hakları satılacak!

Vodafone Arena'nın inşaatını hızlandırmak için tribünlerin isim hakları satılacak!

Vodafone Arena' nın inşaatı için Spor Bakanlığı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Toto teşkilatından destek isteyen yönetim, tribünlerin isim haklarını da satma kararı aldı...



Vodafone Arena'nın inşaatı için Spor Bakanlığı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Toto teşkilatından destek isteyen yönetim, tribünlerin isim haklarını da satma kararı aldı.



Beşiktaş inşaatı süren- Vodafone Arena, mevcut kredilerin yeniden yapılandırılması ve ödemeler için yaklaşık 6 ay boyunca sürdürülen 70 milyon dolarlık kredi görüşmeleri olumsuz sonuçlanınca, alternatif çözümlere yöneldi. Yönetim özellikle yavaşlayan stat inşaatını yeniden hızlandırmak amacıyla Spor Bakanlığı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Toto teşkilatı nezdinde arayışlara girdiği öğrenildi. Başkan Fikret Orman'ın Umut Güner ile birlikte ziyaret ettiği Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan bizzat destek istediği, başkentte ziyaret turlarının önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi 


ORMAN ARTIK SÖYLEMİNİ DEĞİŞTİRECEK!

Daha önce sık sık, "Biz başkaları gibi stadı devletin değil, kendi kaynaklarımızla yapıyoruz" diyen Orman, yeni yol haritasıyla birlikte bu söylemi bir kenara bırakmış oldu. Beşiktaş stat inşaatı için tribünlerin isim haklarını satma kararı da aldı. Orman ve ekibinin bu amaçla firmalarla görüşmeler yaptığı, anlaşma sağlanması halinde tribünlere sponsorların isminin verileceği öğrenildi. 


GECİKME İHTİMALİ VAR...

Devlet ve sponsorlardan gerekli destek bulunması halinde stat inşaatı 2015 yılının Mayıs ayında tamamlanacak. Beşiktaş takımı da 2014-15 sezonunun son birkaç maçını yeni yuvasında oynayacak. Aksi bir durumda ise stadın açılış tarihinin uzamasından endişe ediliyor. 



Sabah 


Geri Dön