24 / 04 / 2024

Volkswagen’den 3 milyar dolarlık ortaklık!

Volkswagen’den 3 milyar dolarlık ortaklık!

Otomobil devi Volkswagen Grubu elektrikli otomobiller için 3 milyar dolarlık işbirliği kararı aldı.



Volkswagen Grubu'nun bünyesinde yer alan batarya şirketi PowerCo,  Belçikalı firma Umicore ile 3 milyar dolarlık pil ortaklığı kurduğunu duyurdu. Bu işbirliği elektrikli otomobillerin bataryası için hammadde konusunu ilgilendiriyor.

Volksvagen PoweCo ve Umicore ortaklığı 10 yıl sonrasında yılda 2.2 milyon elektrikli otomobil için pil malzemeleri üretmeyi hedeflemekte. Belçikalı marka PowerCo'nun Avrupa pil fabrikalarına 2025 yılından itibaren malzeme tedariki başlayacak.

Bu ortaklık kapsamında otomobiller için pillerin katot üretimi, Belçikalı marka Umicore'un Polonya fabrikasında Volkswagen ile ortak girişim kapsamında gerçekleştirilecek.

Ayrıca Volkswagen PowerCo ve Umicore pil malzemelerinde yer alan metallerin geri dönüştürülmesinde de işbirliği yapma hedefleri olduğunu belirttiler.

Avrupalı otomotiv şirketleri Asya hakimiyetindeki tedarik zincirini Avrupa'ya taşımak için çalışmalarını hızlandırmakta. Bu dev şirketler hammadelerin pillere dönüşümü için işleyen fabrikalarla ortaklıklarını arttırmaya çalışıyor.

2030'DA OTOMOBİLLERİN YÜZDE 70'İ ELEKTRİKLİ OLACAK

Otomobil devi Volkswagen, 2030 yılına kadar Avrupa'daki satışlarının yüzde 70'inin yalnızca elektrikli araçlar olmasını hedeflemekte.


Geri Dön